Csak ezren írták alá Gyurcsány zéró tolerancia kiáltványát

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. május 31. Nem keltett különösebb izgalmakat a magyar lakosság körében Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére íródott, az öt parlamenti párt által is támogatott kiáltvány, ami a gyűlöletet szító szélsőségesektől való elhatárolódás elvét hirdette meg. A dokumentumot a képviselők, 26 civil szervezet és 1000 személy írta alá.

Huszonhat civil szervezet és 948 magánszemély írta alá a zéró tolerancia kiáltványt, amelyhez szerdán lehetett utoljára csatlakozni – tájékoztatta közleményben a kormányszóvivői iroda az MTI-t.

A zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte április 16-án, a Holokauszt Emléknapon az Országgyűlésben.

A dokumentum a zéró tolerancia elvét hirdeti mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak.

Az aláírók elhatárolódnak a szélsőséges egyénektől és csoportoktól, valamint az antiszemita és rasszista megnyilvánulások minden formájától – olvasható a közleményben.

A civilek által aláírt példányokat – akárcsak korábban az európai parlamenti és az országgyűlési képviselők által aláírt íveket – külön kötetbe kötve az Országgyűlés Könyvtára fogja megőrizni.

(Forrás: MTI, Index)

[popup][/popup]