Az izraeli ifjúsági labdarúgó válogatott Ráckevén

Írta: Darvas Sándor - Rovat: Archívum

Az izraeli ifjúsági labdarúgó válogatott Ráckevén

A Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tor­nán az izraeli válogatott is jelen volt. A győzelmet Jugoszlávia szerezte meg. Svájc lett a második, a harmadik Ma­gyarország válogatottja. Izrael csapata a hatodik helyet szerezte meg, míg cso­portjában a második helyen végzett.

A mérkőzésen mindvégig baráti és lel­kes szurkolók előtt játszottak. Megható volt a jelenet, amikor a nagyszámú közön­ség, a Magyarország-Izrael mérkőzés előtt egy perces néma felállással emlékezett az izraeli labdarúgás egykori kitűnőségére, a nemrég elhunyt N. Spielman edzőre, va­lamint Benedek Tamás izraeli újságíróra, akik évről évre itt voltak a tornán.

A versengés sportszerűségi díját is megkapta az izraeli csapat, a közönség­díj mellett. Hiába, szerencse is kell a lab­darúgáshoz, hiszen három alkalommal is vezettek Svájc, Szlovákia és Csehország ellen l:0-ra, míg az utolsó percben az el­lenfelek egyenlítettek, illetve lőtték a győztes gólokat Kalocsán és Szigetmártonban szinte a teljes közönség szimpá­tiáját a kék-fehér, „apró termetű” fiatalok nyerték el. „No, majd legközelebb – mondaná a mi felejthetetlen, most száz éve született Mándi Gyula bátyánk, hoz­zátéve: – hiszen ez csak játék…”

További sikereket kívánunk az izraeli labdarúgásnak. Viszontlátás 2000-ben, itt, a Csepel szigeten, a XX. labdarúgó tornán, Ráckevén. Köszönet az MLSZ-nek, Ráckeve polgármesterének és a szervezőknek.

Darvas Sándor

Címkék:1999-09

[popup][/popup]