Az Iskola Bizottság felhívása

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Kedves Szülők!

1990 szeptemberében kezdődik a tanítás a magyar zsidó közösség iskolájában és óvodájában. Célunk lehetővé tenni, hogy gyermekeik hozzájuthassanak a zsidó kultúrának azokhoz az értékeihez, amelyekhez az Önök nemzedéke csak nehezen juthatott hozzá.

Az iskolaválasztás nehéz döntés a család életében, hiszen a gyermek egész életét meghatározhatja. A zsidó közösségi iskolában nagyon fontosnak tartjuk, hogy a színvonalasan oktatott zsidó tantárgyak mellett kiemelkedő minőségű oktatást nyújtsunk az általános világi tantárgyakból. Követelményeinket összeegyeztetjük az állami iskolák követelményeivel, s egyúttal igazodni kívánunk a Nyugat-Európában, Amerikában, Izraelben működő, hasonló típusú iskolákhoz, hogy a nálunk végzett tanulók képesek legyenek tanulmányaikat külföldi egyetemeken is folytatni.

Képzési szerkezetünk szorosabban követi a gyermeki fejlődést, mint a megszokott képzési szerkezetek. Az óvoda után hat elemi évfolyam, majd hat középiskolai évfolyam következik.

A zsidó tantárgyak keretében tanulóink héber nyelvet, zsidó történelmet és kultúrát, valamint igény szerint vallásgyakorlatot tanulhatnak. Szeretnénk, ha tanulóink az iskola szellemi környezetében tanulhatnának angol nyelvet, zenélhetnének, sportolhatnának.

Óvodánkba az 1987. május 1. után, iskolánkba az 1984. május 1. után született gyermekek jelentkezhetnek. Kérdéseikre szívesen válaszolunk a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület címén (1076 Garay u. 48.) és telefonszámán (142-6924).

MZSKE Iskola Bizottság

Címkék:1990-01

[popup][/popup]