A Facebook 12 nyelven tesz közzé tananyagot a Holokausztról

Írta: Szombat - Rovat: Holokauszt, Történelem

A Facebook fokozza erőfeszítéseit a Holokauszt tagadás elleni küzdelemben. A felhasználókat nemsokára 12 nyelven elérhető oktatási anyagok várják – többek között magyar arab, német és orosz nyelveken.

Januártól kezdődően azokat, akik angol nyelven kerestek anyagokat a Holokausztról vagy a Holokauszt tagadásáról, automatikusan az AboutHolocaust.org weboldalra irányítják, amely alapvető tényeket kínál a népirtásról és túlélők tanúvallomását tartalmazzák .

Az oldal a Zsidó Világkongresszus (WJC) és az UNESCO közös projektje.

Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója ezt nyilatkozta: „Fontos, hogy az emberek világszerte tényszerű, pontos információhoz férhessenek hozzá. A félreinformálás általános tendenciáját figyelembe véve a közösségi média platformokra hárul a hamis narratívák és gyűlölet elleni harc, és a felhasználók megbízható információs források felé történő irányítása.”

A Holokauszt oktatási webhely fejlesztésével folytatódik az, amit a Facebook egy éve kezdett, amikor megígérte, hogy száműzi a Holokauszt tagadást – miután éveken keresztül mint hamis, ám jogszerű információ terjesztését megtűrte azt.

A WJC a Facebook-kal karöltve küzd a Holokauszt tagadása ellen. Utóbbi politikájának megváltozásához az is jelentősen hozzájárult, hogy a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) széleskörű reklámbojkottot hirdetett a facebook ellen, tiltakozásul, amiért a médiaóriás közönyösen állt hozzá a gyűlöletbeszéd terjedéséhez.

JTA – Bassa László

Címkék:facebook, Holokauszt-oktatás

[popup][/popup]