Netanjahu visszaszólt a New York Times-nak

Írta: Szombat - Rovat: Politika

„Miután a New York Times éveken át az utolsó oldalakon bújtatta el a Holokauszt eseményeit, és miután évtizedekig a címlapján démonizálta Izraelt, most szégyenletes módon Izrael megválasztott új kormányának megbuktatására szólít fel” – írta Netanjahu twitter üzenetében.

Az ügy előzménye az, hogy a New York Times szombaton közzétett, hangsúlyosan a szerkesztő bizottság által jegyzett cikkében arra figyelmeztet, hogy a kormányalakítással megbízott Benjamin Netanjahu alakulóban lévő szélsőjobboldali, ultravallásos kormánya veszélyt jelent Izrael demokráciájára.

A cikk azzal érvelt, hogy bár Netanjahu tisztességesen nyerte meg a választásokat, az a messzemenő hatalom, amelyet szélsőjobboldali és ultraortodox partnereinek kínál, valós veszélyt jelent a demokratikus értékekre.

A szerkesztőbizottság azt állítja, hogy „erős támogatója Izraelnek és a kétállami megoldásnak”, és az is marad, de Netanjahu alakulóban lévő kormánya „jelentős fenyegetést jelent Izrael jövőjére – irányára, biztonságára, sőt még a zsidó haza gondolatára is.”

Továbbá azzal érvel, hogy az új kormány „minőségi és aggasztó szakítást jelent Izrael 75 éves történetének összes többi kormányához képest”.

ujkelet.live/Szombat

[popup][/popup]