USA: kétmilliós pedagógus szakszervezet szavaz a „palesztinok igazságos harcáról”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az USA legnagyobb létszámú, több mint kétmillió pedagógust tömörítő szakszervezete (National Education Association, NEA) június 30. és július 3. között tartandó online éves ülésén Izraelt elítélő és a palesztin államot elismerő két határozati javaslat elfogadásáról fog dönteni. A NEA tagsága az állami iskolák tanáraitól a főiskolák nyugdíjasaiig terjed.

A NEA központja Washingtonban (forrás: Wikmedia Commons)

Az első „Palesztina harca az igazságért” elnevezésű javaslatban ez áll: „Palesztina arab lakossága hősies küzdelmet folytat az izraeli állam és a társadalom nacionalista elemei által gyakorolt katonai elnyomás és az etnikai tisztogatás ellen”. A javaslat felhívja az amerikai kormányt, hogy szüntesse be Izrael és Szaúd-Arábia pénzügyi támogatását, és ismerje el a közel-keleti menekülteket.

A második javasat New Business Item 51 néven fut, és azt célozza, hogy a NEA anyagi eszközökkel támogassa „tagjai és a közvélemény oktatását a palesztinok történelméről, kultúrájukról és a palesztin gyermekek harcáról, valamint a palesztin állam elismerését és létezését.”

A StandWithUs, nevű, Izrael párti nonprofit szervezet szerint a javaslatok az Izrael ellenes Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók (BDS) mozgalomhoz kapcsolódnak. A 29-es javaslat az Izrael ellenes „hősies harcot” dicsőíti, ami csupán élezi a konfliktust, semmi esetre sem szolgálja az igazság és béke ügyét.

A második javaslat a NEA-t együttműködésre szólٌtja föl a No Way to Treat a Child elnevezésű szervezettel. Ebben a súlyosan megtévesztő nevű szervezetben a Népi Front Palesztina fölszabadításáért (PFLP) tagjai a hangadók.

Roz Rothstein, a StandWithUs társalapítója és vezérigazgatója nyilatkozta az The Algemeinernek: „Sok tanártól, diáktól és szülőtől halljuk, hogy ezek az akciók mennyire károsak, különösen most, amikor megsokasodtak a zsidó közösségek elleni támadások. A NEA feladata a kölcsönös megértés építése, ahelyett hogy a megosztottságot és gyűlöletet hirdetné.”

Algemeiner – Bassa László

Címkék:Amerika, palesztin propaganda, pedagógus szakszervezet

[popup][/popup]