“Töröljék a karácsonyt” – palesztin-párti tüntetés New Yorkban

Írta: Szombat - Rovat: Politika

New Yorkban a hatóságok nyomozást indítottak kedden, miután palesztinpárti tüntetők összecsaptak a rendőrökkel karácsony napján.

Hétfőn tüntetők százai vonultak New York belvárosának legismertebb karácsonyi helyszínére, a Rockefeller Center karácsonyfájához azzal a céllal, hogy a “Karácsonyt töröljék”, szlogenjeikkel pedig többi között az Izrael elleni felkelést, az intifádát éltetve. Ezt követően a belváros több pontján dulakodás alakult ki, többi között a Szent Patrik székesegyház közelében, és a Grand Central Station-nél, a város főpályaudvaránál. Utóbbi helyen a tüntetők a rendőrökkel is összecsaptak, amelynek során többen megsérültek, köztük legkevesebb egy rendőr.

New York City sees pro-Palestine protest on Christmas day

The ‘All Out For Christmas’ rally took place in Midtown Manhattan.

A palesztinpárti aktivisták közül a hatóságok többeket letartóztattak, New York város rendőrségének szóvivője kedden azt közölte, hogy a vizsgálat tart.

Karácsonykor a fővárosban, Washingtonban néhány tucat palesztinpárti tüntető jelent meg Lloyd Austin védelmi miniszter és Jake Sullivan elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó otthonánál, és a két helyszínen az amerikai külpolitika ellen tiltakoztak.

MTI

[popup][/popup]