Tel-Aviv hetedik a BBC ínyenc listáján

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A BBC szerint „a gyorsétkezdék versenyében a tel-avivi, utcai standokon, helyi piacokon kapható humusznak, falafelnek és saksukának nincs párja a világon”.

Képünk illusztráció

A BBC összeállította „Top 10 destinations for foodies 2020”(Az ínyencek tíz legfontosabb úti célja) című listáját. Tel-Aviv a hetedik helyre került, megelőzve az étkezési kultúrájáról nevezetes ibériai városokat, Portót és Cadizt, valamint a cordon bleu-jével, tenger gyümölcseivel és whiskey-jével dicsekvő skót tengerpartot.

„Az utóbbi években Tel-Aviv előkelő helyet vívott ki magának vegetáriánus konyhájával, vonzó vegán kávézóival, és többek között a Domino lánc által kínált pizzájával.” A BBC az ottani étkeztetés előnyeihez sorolja, hogy a friss alapanyagokat közeli gazdaságokból szállítják. További vonzó tényezők között említik a látványos strandokat, a város fiatalos, lüktető atmoszféráját és világi kultúráját.

A tel-avivi utcaképre jellemzők a legkülönbözőbb specialitásokat kínáló, változatos kulináris kultúrát képviselő éttermek. Izrael a világ minden tájáról származó bevándorlók olvasztótégelye, így az izraeli és nemzetközi konyha széles skáláját kínálja. A legvonzóbbak mégis a “budget eats” kategóriába tartozó, kispénzűeknek is elérhető gyorsétkezdék.

A BBC listáján Te-Aviv előtt áll a marokkói Marrakes, a fűszerek és aromák elegyítésének mestere; Málta, arab és olasz hatást kombináló ételeivel; a holland konyha; a mexikói Los Cabos latinos stílusú kínálata a tenger gyümölcseivel. További előkelő helyen végzett Lyon, a francia konyha fellegvára. Az írországi Galway lett az első, ahol kagylókat és rákféléket kínáló bőséges ír reggeli várja a turistákat.

1 – Galway, ĺrország
2 – Lyon, Franciaország
3 – Los Cabos, Mexikó
4 – Hollandia
5 – Málta
6 – Marrakes, Marokkó
7 – Tel Aviv, Izrael
8 – Skócia
9 – Porto
10 – Cádiz, Spanyolország

 

A Jerusalem Post cikke nyomán Bassa László

Címkék:ínyencek, Tel-Aviv

[popup][/popup]