Távozik a Rabbiképző-Zsidó Egyetem rektora

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek, Oktatás, Politika

“Prof. Dr. Vajda Károly rektor az elmúlt években a vállalt feladatait mindenki megelégedésére maximálisan teljesítette. Az elmúlt időszakban mind az OR-ZSE, mind a Doktori Iskola akkreditációja sikeresen lezárult. Az Egyetem nemzetközi kapcsolatai kiszélesedtek és elmélyültek. A 2018-ban vázolt program nagyban megvalósult, ezért 2022. szeptember elsejei hatállyal Vajda Károly rektori időszaka véget ér.”

Dr. Vajda Károly

“Mind az Egyetem vezetése, mind a Fenntartó nevében köszönjük eddigi munkáját, és további tudományos és oktatói tevékenységéhez sok sikert kívánunk. A rektori pozíció egyelőre betöltetlen marad, ami más egyetemek életében sem példátlan helyzet.

Dr. Balázs Gábor

A vezetési feladatokat az egyetem két rektorhelyettese, Dr. Balázs Gábor általános rektorhelyettes és Dr. Biró Tamás tudományos rektorhelyettes látja el a továbbiakban, így az Egyetem zavartalan működése biztosított. Az SZMSZ-ben meghatározott rektori funkciókat az általános rektorhelyettes tölti be.

Dr. Biró Tamás

A legnemesebb zsidó és intézményi hagyományokat követve az új vezetés célja, hogy közös erőfeszítéssel megtalálja a válaszokat a 21. század tudományos és oktatási kihívásaira” – fogalmaz az OR-ZSE közleménye, amely a mazsihisz.hu-n jelent meg, és a két új vezető jegyez.

[popup][/popup]