Szegedi sportklubok örökre kitiltják a lelátókról az antiszemita szurkolókat

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Az MTK Budapest feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a hétfői MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es mérkőzés után történtek miatt: a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandált a stadion környékén, amit Radnóti Zoltán főrabbi 12 éves lánya videón rögzített. A történtekre az MTK és a Szeged-Csanád GA után a szegedi klubok közösen reagáltak.

Szeged látképe

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Pick Szeged kézilabdacsapat, a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Szegedi Vízilabda Egylet és a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közös közleményt bocsátott ki:

„A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapat közös közleménye.

Szeged városának, a régió lakosságának életében különleges szerepet tölt be a helyi sportélet, beleértve a profi, valamint a száznál is több amatőr sportegyesületet, az értük dolgozókat és szurkolókat.

Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra, sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat minden segítséget megad a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is.

Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PICK SZEGED KÉZILABDACSAPAT
NATURTEX-SZTE SZEDEÁK
SZEGEDI VÍZILABDA EGYLET
ZENGŐ-ALFÖLD SZEGEDI TEKE EGYLET

Szeged, 2022. augusztus 5.” – írják közös közleményükben a szegedi klubok.

[popup][/popup]