Radnóti rabbi: “Zsidóbűnözés” – üvöltötték a szegedi szurkolók az MTK elleni meccsen

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi a 12 éves lánya által készített videófelvételt osztott meg a facebookon, amelyen az hallható, amint szegedi szurkolók az Új Hidegkuti Nándor Stadion előtt zsidóznak. 

„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”-t skandálva fogadják az MTK-drukkereket.

Radnóti facebookon osztotta meg a fenti videót. Beszámolója szerint a rendőrség „5 méterre állt, és nem állt be a hazainduló MTK-drukkerek és a szegedi »szurkolók« közé”.

A Népszava által szemlézett 444.hu szerint a mérkőzésen vendégszurkolók már “Gág-gá-gá, buzi MTK”-ztak, amire a hazai közönség tapssal és visszakiabálásokkal reagált, illetve több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták. A cikk szerzője egyébként szintén kint volt a mérkőzésen, ám az MTK B1-es ultraszektorában tartózkodott, ami egy oldalon van a vendégszektorral, így – mint írja – „a pozíciónk, illetve az éneklés miatt utóbbi eseményekből semmit sem láttam-hallottam”.

A 444.hu értesülése szerint az MTK az MLSZ-hez fordul az ügyben, továbbá rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét vizsgálja a stadion előtt történtek miatt. Ami a benti, többek által jelentett hungarista skandálást és mutogatást illeti, a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez bekerült-e – teszik hozzá. MTK-s forrásból úgy tudják, a klub mindenképpen határozott kiállásra készül, de előbb pontosan fel akarják mérni, hogy mi történt és mik a jogi lehetőségeik a fellépésre.

A mérkőzést egyébként az MTK nyerte 2-1-re.

[popup][/popup]