Radnóti rabbi: “Zsidóbűnözés” – üvöltötték a szegedi szurkolók az MTK elleni meccsen

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi a 12 éves lánya által készített videófelvételt osztott meg a facebookon, amelyen az hallható, amint szegedi szurkolók az Új Hidegkuti Nándor Stadion előtt zsidóznak. 

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”-t skandálva fogadják az MTK-drukkereket.

Radnóti facebookon osztotta meg a fenti videót. Beszámolója szerint a rendőrség „5 méterre állt, és nem állt be a hazainduló MTK-drukkerek és a szegedi »szurkolók« közé”.

A Népszava által szemlézett 444.hu szerint a mérkőzésen vendégszurkolók már “Gág-gá-gá, buzi MTK”-ztak, amire a hazai közönség tapssal és visszakiabálásokkal reagált, illetve több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták. A cikk szerzője egyébként szintén kint volt a mérkőzésen, ám az MTK B1-es ultraszektorában tartózkodott, ami egy oldalon van a vendégszektorral, így – mint írja – „a pozíciónk, illetve az éneklés miatt utóbbi eseményekből semmit sem láttam-hallottam”.

A 444.hu értesülése szerint az MTK az MLSZ-hez fordul az ügyben, továbbá rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét vizsgálja a stadion előtt történtek miatt. Ami a benti, többek által jelentett hungarista skandálást és mutogatást illeti, a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez bekerült-e – teszik hozzá. MTK-s forrásból úgy tudják, a klub mindenképpen határozott kiállásra készül, de előbb pontosan fel akarják mérni, hogy mi történt és mik a jogi lehetőségeik a fellépésre.

A mérkőzést egyébként az MTK nyerte 2-1-re.

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]