Szakértő: „Ez 9/11 Izrael számára”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Avi Issacharoff közel-keleti elemző (és a Fauda című ismert izraeli filmsorozat szerzője és producere)  a The Times of Israel című izraeli napilapnak szombaton úgy nyilatkozott, hogy az Izrael elleni példátlan szárazföldi, tengeri és légi támadás Izrael számára olyan fordulópontot jelent, mint 2001. szeptember 11-e az Egyesült Államoknak.

Izraeli mentőalakulat sebesültet evakuál

“Úgy gondolom, hogy el akartak rabolni néhány embert, hogy aztán tárgyalhassanak róluk, és nem akartak általános izraeli támadást – amit ez az összehangolt akció elkerülhetetlenül magával hoz – mondja Issacharoff. “Mindenki tudja, hogy Gáza nagyon súlyos árat fog fizetni”.

„A gázai terrorszervezettel való bármiféle együttműködés lekerül a napirendről” – véli Issacharoff. Tárgyalásokról többé szó sem lehet.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Izrael északi határán várható-e hasonló konfrontáció a Hezbollahhal Issacharoff azt felelte, egyelőre nem világos, hogy a Hezbollah tervez-e összehangolt támadást. “Vagy beleugranak ostoba módon, vagy nem”.

“Egy újabb front indítása még több [izraeli] áldozattal járhat… de a nap végén talán a Hamász és a Hezbollah el fog tűnni a színről”.

“Ez  9/11 [Izrael számára], és ha ezt nem követi nagyobb izraeli szárazföldi hadművelet, akkor ez a kormány végét jelenti” – mondta Issacharoff.

Times of Israel

[popup][/popup]