Régi-új ügyvezető, elfogadott zárszámadás

Írta: Szabó Kitti - Rovat: Politika

A Budapesti Zsidó Hitközség 2024. március 20-án megtartott közgyűlésének egyik napirendi pontja, a BZSH ügyvezető igazgatójának megválasztása volt. Tíz éve Dr. Kunos Péter tölti be ezt a pozíciót, és a közgyűlés újabb öt évre szavazott bizalmat részére. Az eseményt Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke nyitott meg. Frölich Róbert országos főrabbi nyitóimájával folytatódott a közgyűlés.

BZSH közgyűlés egy korábbi képen

A BZSH 84 fős képviselő testületéből 59 tag jelent meg.

A napirendi pontok elfogadása után, Mester Tamás a BZSH elnöke összefoglaló, értékelő beszédet tartott az elmúlt időszak eseményeiről. Mester, többek között beszélt a magyar holokauszt emlékezetéről és a közéleti folyamatokról, amelyben kiemelte, hogy jó és konstruktív kapcsolatot tart fenn a BZSH és a MAZSIHISZ elnöke. Hozzátette, hogy a „ma megválasztandó új ügyvezetőtől azonban elvárom, hogy a BZSH új stratégiai célkitűzéseit, cikluson átívelő hosszútávú fejlesztési terveit támogassa.”

Mester Tamás

A továbbiakban elmondta, hogy a külső kapcsolatok vonatkozásában a BZSH-nak továbbra is jó a kapcsolata a kormányzattal, a kerület önkormányzataival és a civil szférával is. Hozzáfűzte azt is, hogy a Koser Deli kiszervezése és bérbeadása is jó döntésnek bizonyult. Kiemelte a továbbiakban, hogy dr. Schőner Alfréd, a zsidó tudományosságának és oktatásnak szentelt életútjáért és rabbinikus tevékenységéért Scheiber Sándor díjban részesült.

Ezután dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató mondott beszédet, és számolt be a közgyűlés tagjainak az elmúlt évről. Éves zárszámadást és rövid tájékoztatást adott arról, hogy a BZSH nagyszabású beruházásokat valósított meg, mint például konyhai berendezések a templomkörzetekben és az újpesti otthonban. Többek között hangsúlyozta azt, hogy bár ő visszavonulna tisztségéből és a mandátuma is lejárt, de nem volt más jelentkező a tisztség betöltésére. Hozzátette azt is, hogy a BZSH megtakarításai a bankoknál jelentős bevételt hoztak. A közgyűlés a zárszámadást egyhangúlag elfogadta.

Ezt követően sor került az ügyvezető igazgató választásra. A szavazatok leadása és az esti ima után, kihirdették az eredményt. A BZSH közgyűlése 50 érvényes, nyolc érvénytelen szavazattal újraválasztották dr. Kunos Pétert a BZSH ügyvezető igazgatójának.

Az este Radnóti Zoltán főrabbi záróimájával zárult.

Kapcsolódó cikk:

Újabb öt évre Kunos Péter lett a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója

[popup][/popup]