Putyin: Akik bennünket beavatkozással vádolnak, olyanok, mint az antiszemiták

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az orosz elnök visszautasít minden vádat az amerikai választásokba történt orosz beavatkozásról. Szerinte az ilyen vád olyan ostobaság, mint az antiszemitizmus.

A Szentpéterváron a napokban tartott gazdasági fórumon az orosz elnök az NBC riporterének kérdésre válaszolt. Állítása szerint az orosz beavatkozásról szóló vádakban semmi konkrétum nincs, csupán feltételezések.

„Az ilyesmi az antiszemitizmusra emlékeztet – mondta Putyin – egy ostoba ember, aki nem képes semmi többre, a zsidókat hibáztatja mindenért.”

Donald Trump azért nyert, mert jobb volt, vélekedett az orosz elnök, nem pedig az orosz beavatkozás miatt.

Amikor az „ujjnyomokról” – vagyis az orosz hackerekhez vezető IP-címekről – kérdezték, Putyin gúnyosan válaszolt: Miféle ujjnyomok? Vagy talán patanyomok? Vagy szarvak nyomai? Az informatikusok ma már mindent tudnak hamisítani és akárkire ráterelhetik a gyanút.”

Az amerikai titkosszolgálatok Oroszországot vádolják azzal, hogy hackerek segítségével feltörte a Demokrata párt szervereit és kiszivárogtatta az így megszerzett emailek tartalmát, amivel Trump javára befolyásolta a választásokat.

Trump választási csapatának orosz kapcsolatait már nemcsak az FBI, hanem a Kongresszus is vizsgálja, így Putyin egyelőre nem reménykedhet az orosz-amerikai viszony javulásában.

A Times of Israel cikke nyomán.

Címkék:amerikai választás, antiszemitizmus, Putyin

[popup][/popup]