Párizs : megkéseltek egy 15 éves ortodox zsidó lányt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A támadó hozzálépett, késsel az acába vágott, majd elszaladt. 

Sarcelles, utcakép – képünk illusztráció (Forrás: commons.wikimedia.org)

A fiatal lány a Sarcelles elővárosban található Merkaz Hatora nevű zsidó magániskola növendéke volt és az iskola jól felismerhető egyenruháját viselte. Nem messze az iskolától egy harminc év körüli férfi jött vele szembe. Amikor a lány közelébe ért, a férfi, anélkül, hogy egy szót szólt volna, valamilyen éles tárggyal a lány arcába vágott, majd elszaladt. A lány a döbbenettől megbénult és semmilyen pontosabb leírást nem tudott adni a támadóról.

A szülők természetesen feljelentést tettek a rendőrségen, ahol az egyik tisztviselő úgy nyilatkozott, hogy semmi nem utal a támadás antiszemita jellegére, mivel  a lányról – úgymond – nem lehetett felismerni, hogy zsidó.

A lány anyja azonban nem osztotta ezt a véleményt. „A lányom a Merkaz Hatora iskolából tartott hazafelé. Az iskola egyenruháját vislete, fehér blúzt és kék szoknyát. Nem bizonyítható, hogy valóban antiszemita támadás történt, de a gyanú legalábbis fennáll”.

Francois Pupponi facebook bejegyzése

Sarcelles korábbi polgármestere, a körzet nemzetgyűlési képviselője, François Pupponi azonban „gyalázatos antiszemita támadásról” beszélt.

„Nincs kétségem a támadás antiszemita jellegéről – írta facebook üzenetében Pupponi. – Az ilyesfajta cselekedetekkel szemben nincs helye semmiféle angyali naivitásnak. Sarcelles-ben mindenki tudja, kik a vallásos zsidók, mert az öltözékükről fel lehet őket ismerni. És ezt a bűnözők is jól tudják. Ha egy fiatal lánynak, aki úgy öltözködik, mint a zsidó közösség nőtagjainak többsége, késsel az arcába vágnak, akkor nincs helye semmiféle kételynek.”

lemondejuif.info és a dreuz.info cikkei nymán: jég

Címkék:antiszemita támadás, Párizs

[popup][/popup]