Orosz trollok szidják az olimpiai bajnok izraeli tornásznőt

Írta: Szombat - Rovat: Politika, Sport

Az orosz netezők egy részét dühvel töltötte el, hogy a ritmikus gimnasztika összetett versenyszámában Linoy Ashram izraeli tornásznő vitte el az olimpiai aranyat Tokióban, és „bírálatok” özönét zúdították rá.

Dina Averina, Linoy Ashram és Alina Harnasko (Belarusz) az eredményhirdetésnél

A dühödt netezők többnyire az ország olimpiai csapatának álláspontját visszhangozták, és fölháborodásukat fejezték ki, mert háromszoros világbajnokuk, Dina Averina nem állhatott föl a dobogó legfelsőbb fokára. Állítják, hogy a bírák nem vették figyelembe Ashram egyik hibáját, amikor az izraeli tornásznő elejtette a szalagot. Ashram 0,15 ponttal előzte meg Averinát a szombati döntőben.

Ashram videót posztolt Instagram oldalán arról, amint csoporttársai körében ünnepli a győzelmet vasárnap, és ez sok elégedetlen orosz szurkolónál végleg kiverte a biztosítékot.

„Nem szégyelled magad, hogy megosztod ezt?” – írta egyikük, amit további 600 felhasználó lájkolt. „Mindenki tudja, hogy az igazi győztes nem te vagy.”

Ashram győzelme véget vetett az oroszok dominanciájának, akik 1996 óta minden olimpián győztek ebben a versenyszámban. Tovább bosszantotta őket, hogy az összetett csapatversenyt a belaruszok nyerték.

Rhythmic Gymnastics – Individual All Round Final | Highlights | Olympic Games – Tokyo 2020

Subscribe to the #HomeOfTheOlympics in Europe to stream every unmissable moment from the Tokyo 2020 Olympics eurosport.com For news, results, schedules and a…

Mások viszont szívből örültek Ashram győzelmének, és nem csupán az orosz anyanyelvű izraeliek körében. A tornában az 1976. évi olimpián győztes Nadia Comaneci meleg szavú levelet küldött: „Gratulálok. Történelmet írtál” – hangzik a tweet üzenetben.

Algemeiner – BassaLászló

Címkék:Dina Averina, Linoy Ashram

[popup][/popup]