Netanjahu válasza a vádemelésre: „Vizsgáljátok ki a vizsgálókat!”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Szenvedélyes beszédben utasította vissza Benjamin Netanjahu az ellene indított – elfogultnak nevezett – vádeljárást, és arra szólított fel, hogy független vizsgálóbizottság vizsgálja ki azokat az ügyészségi munkatársakat, akik ellene vizsgálatot folytattak.

Benjamin Netanjahu a tévé által közvetített beszédben válaszolt a vádamelésre

Veszélyes dolog a törvény érvényesítéséért felelős hatóságok ellen uszítani – ez volt Mandelblit főügyész válasza.

„Nem hagyom, hogy győzzön a hazugság, elszántan vezetem tovább az országot” – reagált Netanjahu, amikor bejelentették, hogy az ügyészség vádat emel ellene.

Netanjahu puccskísérlettel vádolta meg a rendőrséget és az államügyészséget a vádemelés nyomán.

„Az életemet áldoztam ezért az országért, harcoltam és megsebesültem ezért az országért” – szólt Netanjahu szenvedélyesen a televízió által közvetített beszédében.

„Mélységesen tisztelem az izraeli igazságszolgáltatást. De csak a vak nem látja, hogy valami rossz dolog történik a rendőrséggel és az ügyészséggel. A rendőrség hamis vádakkal puccsot kísérelt meg.”

Avichai Mandelblit

Netanjahu hosszasan sorolta a vizsgálat szerinte elfogult magatartását: „Mindezek a tények bizonyítják, hogy mennyire eltorzult a folyamat. Meg akarnak buktatani egy jobboldali miniszterelnököt, engem, aki – nem úgy, mint az elfogult sajtó és a baloldal – valóban szabad piacot akartam, nemcsak a gazdaságban, de az eszmék terén is, és erős országot, nem pedig gyenge, meghajtott fejű országot.

Netanjahu független vizsgálóbizottság felállítására szólított fel, amely az ellene folytatott vizsgálat elfogultságait lenne hivatott feltárni. Ezután visszautasította a lemondását követelő felhívásokat.

Mandelblit veszélyesnek nevezte Netanjahu vádjait. „Aki így beszél, az a tűzzel játszik – válaszolta. Felhívok mindenkit, mindenekelőtt az állami vezetőket, hogy ítéljék el azokat, akik a törvényesség őreit fenyegetik.”

Címkék:Avichai Mandelbilt, Benjamin Netanjáhu, vádemelés

[popup][/popup]