Németország: szélsőjobboldali tüntetés “Palesztina szabadságáért”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Jobboldali szélsőségesek egy német városban azt tervezik, hogy egy zsinagóga előtt tüntetnek „Palesztina szabadságáért” és a „cionizmus ellen”.

Az eseményt jövő keddre tervezik a Berlintől 120 mérföldre fekvő Brunswick városában – jelentette még pénteken a Braunschweiger Zeitung.

A szervezők a szélsőjobboldali Die Rechte párthoz tartoznak, és az eseményt a tervek szerint 19:33 és 19:45 között tartanák – ami világos utalás a náci rendszer hatalomban töltött éveire.

„Szabadságot Palesztinának!”, „Az emberség nem alku tárgya”, „Állítsátok meg a cionizmust!” – ezek az interneten meghirdetett jelszavak.

A városi hatóságok közölték, hogy nem engedélyezték a demonstrációt, és feloszlatják, ha azt mégis megtartják.

Ettől függetlenül pénteken egy ismeretlen személy egy nagy kődarabot dobott Essen város zsidó közösségi központjának ablakába – jelentette a RIAS antirasszista szervezet. Az eset során senki sem sérült meg, amelyet a rendőrség esetleges gyűlölet-bűncselekményként vizsgál.

Weselben, az Essentől 20 mérföldre északnyugatra fekvő városban ismeretlen személyek elloptak egy nagy kőtáblát a helyi zsidó temetőből, amelyen a nácizmus több száz áldozatának neve volt olvasható.

TOI

Címkék:Die Rechte, Izrael-ellenesség, tüntetés

[popup][/popup]