Ne mutatkozz izraeliekkel!

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika

A libanoni Salwa Akar hiába nyerte meg hazájában a Miss Earth szépségversenyt. Utána elővigyázatlanul az izraeli győztessel fényképezkedett – vesztére.

Ofir Gendelman on Twitter

Miss Lebanon Salwa Akar who participates in the #MissEarth2018 pageant had her title revoked today in Lebanon b/c she “dared” to take this photo w/ Miss Israel. Miss Israel Daza Zreik is an Israeli-Arab, who proudly represents her country. Lebanese apartheid must be condemned.

Hiába volt az izraeli Miss Earth, Dana Zreik maga is Arab. Miután a fényképek felkerültek a közösségi médiába, a libanoni szépség nem kerülhette el sorsát: elveszítette koronáját, visszavonták tőle a titulust.

Benjamin Netanjahu arab nyelvű szóvivője, Ofir Gendelman élesen bírálta és apartheid politikának nevezte a libanoni lépést twitter oldalán.

Libanonban nincs bocsánat az izraeliekkel való kapcsolattartásra. 2017-ben hasonló eset történt: a Svédországban élő libanoni Amanda Hanna is elvesztette a büszke „Miss Lebanon Emigrant 2017” címet, mert kiderült, hogy az előző évben Izraelbe utazott. Hogy a svéd közvélemény miként reagált az esetre, arról nincs információnk.

A Miss Earth szépségverseny a környezettudatos gondolkodást hivatott elősegíteni. A győztes a környezetvédelem követe lesz szerte a világon. A döntőt november 3-án tartják a Fülöp-szigeteken.

Az Israelnetz cikkét fordította: jég

Címkék:rasszizmus, szépségkirálynő

[popup][/popup]