Mégis sikerül megfúrni Izrael részvételét az Eurovíziós dalversenyen?

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek, Politika, Zene

Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői vizsgálják az Izrael által benevezett dalt, mert egyesek szerint a Hamász október 7-i támadására utal a szövege. A verseny szabályai pedig kizárják, hogy a fellépők politikai célokra használják az eseményt.

Eden Golan

Az izraeliek Eden Golan „Októberi eső” című dalát nevezték be a versenyre. A dal kiszivárgott szövege olyan sorokat tartalmaz, mint a „nincs több levegő, hogy lélegezzünk” vagy a „valamennyien jó gyermekek voltak”. A szöveg emellett utal a „virágokra” is. Ezt a kifejezést a katonai kódnyelvben a háborús veszteségekre használják.

Az Eurovíziós Dalfesztivál szóvivője azt mondta, hogy a vizsgálat egészen addig titkos, ameddig a végső döntést meg nem hozzák a szervezők. A hivatalos nevezéseket március 11-ig lehet beadni. Amennyiben valamelyik dalt nem tartják elfogadhatónak a szervezők, a nevező ország új dalt indíthat helyette.

הכוכב הבא לאירוויזיון במהדורה מיוחדת | עדן גולן – Beautiful

הביצוע שהביא את עדן לגמר הכוכב הבא לאירוויזיון 2024! הגמר ייערך ביום שלישי 6.2 בשידור חי #הכוכבהבא #קשת12 לכל הביצועים מהתכנית – https://bit.ly/nextstarilall ⭐⭐⭐ עקבו אחרי הכוכב הבא – בטיקטוק http://bit.ly/NextStarTikTok באינסטגרם http://bit.ly/NextStarInsta בפייסבוק http://bit.ly/NextStarFB

444.hu

[popup][/popup]