Már megint egy zsidó náci

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Daily Stormer neonáci portál munkatársa szerint a zsidó gyermekek „halált érdemelnek”.  

Andrew “Weev” Auernheimer (Fotó: Wikimedia Commons)

Andrew Auernheimer (becenevén „Weev”), a Daily Stormer nevű fehér fajvédő internetes portál társszerkesztője.

A Newsweek utána nyomozó újságírójának Andrew édesanyja, Alyse azt nyilatkozta, hogy fia „nagy és vegyes eredetű családból” származik, és „mindkét ágon vannak zsidó felmenői”. Auernheimer zsidó származása már 2012-ben szóba került, de családtag most nyilatkozott erről első ízben. Anyja hozzátette, hogy már több mint tíz éve elidegenedtek egymástól.

A 32 éves Auernheimer a Daily Stormer technikai kezeléséért felelős. Úgy tartják, hogy – a jóval ismertebb – Andrew Anglin szerkesztővel együtt Ukrajnában él azóta, hogy az Államokban letöltötte a számítógépes hekkelésért reá szabott börtönbüntetést.

Auernheimer a Radical Agenda podcastjában nemrég azt nyilatkozta, hogy a zsidók tehetnek arról, hogy a Daily Stormer elvesztette dot-com státuszát, és az utóbbi hónapokban domainről domainre kénytelen vándorolni.

„Amennyiben nem fejezhetjük ki ellenvéleményünket békés keretek között, csak az a választásunk marad, hogy megölünk benneteket” – mondta Auernheimer egy interjúban. “Megöljük gyermekeiteket. Megöljük az egész családot. Szólásszabadság híján csupán az marad, hogy legyilkolunk benneteket, mint a kutyát, erre számítsatok, és gyermekeitek is ezt érdemlik.”

Christopher Cantwell a podcast rendszergazdája házi őrizetben van Virginiában, mivel a Charlottesville-i zavargásokat követően könnygáz és gáztöltény használata miatt bűnvádi eljárás indult ellene. Egy nyilatkozatában megpróbálta Auernheimer szavaitól elhatárolni magát. Eszerint zsidókat meggyilkolni „nyilván nem a kívánatos megoldás, mondom azon FBI ügynököknek és nyomozóknak, akik ezt a műsort hallgatják.”

Auernheimer azt is hangsúlyozta, hogy a zsidókkal történő leszámolás a „főzsidókra, „a legzsidóbb zsidókra” irányulna.

A JTA cikkét Bassa László fordította

 

Címkék:Auernheimer, Daily Stormer

[popup][/popup]