Mandelblit nem engedte, hogy a rendőrség lehallgassa Netanjahu felesége és nagyobbik fia telefonját

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök elleni bűnügyi nyomozás során Avichai Mandelblit, akkori főügyész megvétózta a rendőrség azon kérését, hogy lehallgathassák Netanjahu feleségének és nagyobbik fiának telefonját.

Avichai Mandelblit főügyész 2019 decemberében (Forrás: : Youtube képernyőfotó)

Ezt jelentette csütörtökön a Ynet hírportál egy volt magas rangú rendőrségi nyomozóra hivatkozva írja az ujkelet.live.

A nyomozó azt mondta, hogy a rendőrség le akarta hallgatni Jáirt és Szara Netanjahut, de Mandelblit elutasította az erre irányuló kéréseket.

„Zéró hozzáférésünk volt az elektronikus médiához, mind a Miniszterelnöki Hivatalban, mind az otthonukban. Mandelblit nem engedélyezte” – mondta. „Lehallgatást kértünk – a főügyész nem hagyta”.

,,Folyamatosan azt mondogattuk, hogy Szara félrevezet minket a kihallgatások során, és még a telefonját sem tudjuk megnézni, hogy igazoljuk az állításait” – mondta.

,,Nem kaptunk engedélyt arra, hogy bírósági végzést kérjünk a lehallgatásukra, és folyamatosan panaszkodtunk, hogy hátrányban vagyunk, és meg van kötve a kezünk.”

A riport olyan vádak közepette jelent meg, amelyek szerint a rendőrség kémprogrammal törte fel izraeli polgárok telefonjait bírósági felügyelet nélkül, beleértve magas rangú kormányzati tisztviselőket, polgármestereket, aktivistákat és újságírókat.

Teljes cikk

[popup][/popup]