Maine állam: letartóztatták a zsidókat Twitteren fenyegető férfit

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Bangor Daily News  hétfői jelentése szerint az USA Maine állama Buxton nevű városának egyik lakója ellen szövetségi bírósági eljárást indítanak, mivel a Twitteren azzal fenyegetőzött, hogy „AR-15-ös fegyveremmel zsidókat ölök”.

AR 15-ös gépfegyver

A 24 éves Brian Dennisont múlt szombaton vették őrizetbe; fenti Twitter üzenetében még az is állt, hogy csőbombákat épít.

Az FBI-t értesítették a szeptember 8-i, a zsidó újév második napján kelt üzenetről. Az ügynökök felkeresték Dennison lakását, ahol szüleivel együtt él. Ő maga elzárkózott a kommunikációtól, ám a szülők eskü alatt vallották, hogy „Brian már vagy három éve hangoztatja, hogy minden problémájáért a zsidók a felelősek.” Többször is próbáltak vele beszélni, de mindhiába.

Az ügynökök megtudták a szülőktől, hogy fiuk több fegyver birtokában van, így az üzenetben szereplő gépkarabély is valós.

Az FBI házkutatást tartott, ahol megtalálták Dennison mobilját; a letartóztatásra ezek után került sor szeptember 11-én.

A szövetségi bíróság illetékes az államokon átívelő fenyegető üzenetek ügyében; amennyiben a vádak beigazolódnak, Dennisonra öt évi börtön és akár 250.000 USD pénzbüntetés is várhat.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:antiszemita fenyegetés, gépfegyver

[popup][/popup]