Ma kezdődik a 14. Makkabia Berlinben

Írta: jég - Rovat: Politika, Sport

Hetven fős magyar csapatnak lehet szurkolni…

a hivatlos nevén 14. Maccabi Európa Játékokon.

Makkabi megnyitó

 

A megnyitó ünnepség este 8.40-től látható majd ezen a linken.

Maccabi

36 országból érkeznek a zsidó sportolók, több mint 2300-an, ők fognak 19 sportágban versengeni. Egy-egy sportágon belül (atlétikai, úszás, stb.) persze számos versenyszámban mérik össze majd erejüket a versenyzők.

Jusztin Ádám, a magyar részvételt szervező Maccabi – VAC elnöke úgy tájékoztatott, hogy a magyar delegáció mintegy 70 fős, és tagjai tíz sportágban állnak rajthoz. Ezek: Férfi vízilabda,  Férfi Futsal (teremfutball), Férfi Junior Futsal, Asztali tenisz, Tenisz, Triatlon, Vívás, Lovaglás, Golf és Bridzs.

 

delegations-v02-de-juli-2015-02

A résztvevő országok

A két legnépesebb delegáció persze az Egyesült Államokból és Izraelből érkezik.

A részvételhez – mint Jusztin Ádám elmondta – nem szükséges minősített sportolónak lenni. Utóbbiak persze jobb eséllyel indulnak, ezért a MAccabi VAC szervezői igyekeztek, ahol csak lehetett, élsportolókat verbuválni a magyar csapatba. Más sportegyesületek versenyzői is részt vehetnek, nem feltétel a VAC-tagság –  noha utóbbiak nyilván nagyobb valószínűséggel éreznek motivációt a részvételre.

Mivel nincsen hivatalos szintfelmérés és kvalifikáció, természetesen előfordulhat, hogy első osztályú versenyzők kerülnek össze gyengébb ellenféllel.

MaccabiGames_366

 

 

A berlini játékok hátteréről korábban itt írtunk.

 

Címkék:Maccabiah, Makkabi játékok

[popup][/popup]