Terrortámadás egy bécsi zsinagógánál

Írta: Szombat - Rovat: Külpolitika, Politika

Hétfő este lövöldözés tört ki Bécs belvárosában, a Schwedenplatz közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint többen megsérültek. Eddig hét halottról számolt be a helyi sajtó, köztük két terrorista és egy rendőr.

Támadás érte a bécsi Schwedenplatz közeli zsinagógát

ORF belügyminisztériumi információkra hivatkozva arról ír – számol be a 444.hu a Die Presse/ORF nyomán, hogy egy zsinagógát ért támadás.

A Kronen Zeitung információi szerint egy terrorista robbanómellénnyel felrobbantotta magát, számos elkövető menekül. A zsinagóga őrét meglőtték, életveszélyes állapotban van.

No Title

Wien #Vienna #Austria #Schisserei pic.twitter.com/K22OXLnQh2

Az egyik támadót megölhették a rendőrök, de egy rendőr is életét vesztette. A környéket lezárták, a rendőrség mindenkit arra kér, hogy ne menjen arra.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közölte, terrortámadás történt, ami jelenleg is zajlik.

Az osztrák Kurier és a Daily Mail is úgy tudja – írja a 24.hu -, hogy a most is zajló incidensnek legkevesebb hét halottja van. Három súlyos sérültet egy helyi kórházba szállítottak. Azt nem tudni, hogy lőtt vagy robbanás okozta sebeik vannak-e.

Túszejtésről is érkeznek hírek, de ezeket a hatóságok még nem erősítették meg.

No Title

BREAKING: Footage of one of the Vienna attackers in Austria pic.twitter.com/HuZJa3SN7H

A Bécsi Opera előtt minden járókelőt a földre fektettek, átvizsgálták őket. A különleges bevetési egységeket is mozgósították, a belvárost hermetikusan lezárták, nem lehet bemenni és kísérteties csend uralkodik. Bécs 50 kilométeres körzetében az összes mentőszolgálati dolgozó készenlétben van.

Összesen hat különböző helyszínen történt lövöldözés eddig. Szemtanúk szerint az elkövetők válogatás nélkül tüzeltek egy kocsma kerthelyiségében ülő vendégeire.

Oskar Deutsch, az Izraelita Hitközség elnöke a Twitteren arról írt, hogy egyelőre nem tisztázott, a zsinagóga volt-e a támadás célpontja, mivel az épület a lövöldözés időpontjában zárva volt.

[popup][/popup]