London: lemondott az iszlám jótékonysági szervezet vezetője, miután antiszemitizmuson kapták

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Nagy-Britannia legnagyobb iszlám jótékonysági szervezetének vezetője lemondott tisztségéről, miután kiderült, hogy a zsidókat, a régi iszlám szóhasználat szerint „majmok és disznók unokáinak” nevezte, az egyiptomi elnököt pedig „cionista stricinek” bélyegezte.

Forrás: antisemitism.uk

Heshmat Khalifa az Islamic Relief Worldwide nevű szervezet igazgatója volt, melynek az elmúlt ötévi költségvetése 570 millió font (217 milliárd forint) volt. Az összeg forrása részben az ENSZ, részben az EU, részben pedig a brit adófizetők voltak.

Khalifa az után mondott le tisztségéről, hogy a Times of London szembesítette őt a Facebook oldalán posztolt antiszemita szövegekkel.

A fenti trágárságokon túl Khalifa a Hamaszt „a modern történelem legtisztább ellenállási mozgalmának” nevezte és „minden moszlim számára szégyenletesnek” minősítette, hogy azt terrorszervezetnek minősítették.

A jótékonysági szervezet vezetősége vizsgálatot indított és kijelentette, hogy „őszintén sajnálja, ha valakit megsértettek” a Facebook posztokkal, amelyek „ellentmondanak a szervezet értékeinek és alapelveinek”

A 63 éves Heshmat Khalifa 2005-ben lett brit állampolgár, de már 1999 óta komoly pozíciókat töltött be a szervezetnél és annak tengerentúli fiókjainál.

Lemondásáig a szervezet ausztráliai, németországi és dél-afrikai fiókjainál töltött be vezető tisztségeket.

Algemeiner

Címkék:antiszemitizmus, iszlám jótékonyság, London

[popup][/popup]