Lemond tisztségeiről a zsidózó jobbikos – de parlamenti képviselő akar maradni

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Lemond a Magyar Országgyűlés jegyzői és a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről a zsidózó jobbikos.

Szávay István

Mint ismeretes, és mint korábban mi is írtunk róla, egy szórakozóhelyi konfliktus után beszélt vállalhatatlanul Szávay István.

“X: Mit csináltál Pista?”

“Szávay István: Leütöttem egy nőt…Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Tessék?

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Miután a HírTV felvételei nyomán kiszivárgott a botrány és széles sajtóvisszhangot kapott, tisztségeiről való lemondását facebook-oldalán jelentette be Szávay István:

“Amióta tizenöt évesen a politika közelébe kerültem, többek között azért küzdöttem, hogy ne egy következmények nélküli országban éljünk. Most én kerültem abba a helyzetbe, hogy meggondolatlan és otromba szavaimért úgy helyes, ha vállalom a következményeket.

Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam. Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van.

Bár tudom, hogy sajnos ez egy következmények nélküli ország, de én nem akarok következmények nélküli ember lenni. A Jobbik pedig nem lehet következmények nélküli párt. Ezért úgy határoztam, hogy azonnali hatállyal lemondok a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Minderről tájékoztattam Gyöngyösi Mártont, képviselőcsoportunk vezetőjét, aki döntésemet elfogadta.

Az Országgyűlésben továbbra is egy olyan Magyarországért fogok dolgozni, ahol mindenki, aki a nemzet bizalmából bármilyen tisztséget betölthet, szavaiért és tetteiért vállalja a felelősséget.

*

Dicséretes a lemondás, de önmagában ez nem oldja meg az erkölcsi problémát, legfeljebb átmeneti politikai egérutat biztosít a törvényhozás vállalhatatlanul viselkedő tagjának.

Egy masszív antiszemitának, aki durva faji megkülönbözető és fizikai fenyegető kijelentéseket tesz, a 21. század európai Magyarországán nincs keresnivalója a magyar törvényhozásban.

Szávaynak parlamenti képviselői mandátumáról is le kellene mondania.

Erre kell hogy felszólítsák őt képviselőtársai.

És ha ezt nem teszik, ők sem mentesülnek a mulasztásos felelősség alól.

*

Kapcsolódó cikk: Magyarország 3.4 millió USD-t irányoz elő az európai antiszemitizmus elleni harcra

[popup][/popup]