Kunos Pétert zárt ülésen újraválasztotta a Mazsihisz küldöttgyűlése

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Tudósítónkat a zárt ülésre hivatkozva nem engedték be a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége küldött-közgyűlésére,  de azért hírekkel szolgálunk, és tudósítással térünk vissza a későbbiekben.

Kunos Péter (Fotó: Mazsihisz, Szentgyörgyi Ákos)

Éles politikai, intézményi és személyi viták előzték meg a mai Mazsihisz küldöttgyűlést. A vitákról korábban hírt adtunk itt és itt és itt.

A járvány miatt az eseményt a tágasabb Dohány utcai zsinagógában tartották a Síp utcai díszterem helyett.

A Mazsihisz a viták után – a további presztízsvesztés elkerülése érdekében, de talán nem a leginkább bizalmat keltő módon -, 61 képviselő jelenléte mellett zárt ülést tartott. A választási közgyűlésre a helyszínen megjelent tudósítónkat sem engedték be.

A Mazsihisz közgyűlése 57 igen szavazat és 4 érvénytelen szavazat mellett további négy évre dr. Kunos Pétert választotta meg a Mazsihisz ügyvezető igazgatójának. Előzetesen csak a jelenlegi ügyvezetőt jelölték, a helyszínen sem történt más jelölés.

Öt perccel később a a képviselők 1 ellenszavazat mellett elfogadták a 2019. évi zárszámadást.

A Mazsihisz közgyűlése határozott a legfontosabb kérdésben: az American Joint Distribution Committe a Mazsihisznek adja át a holokauszt túlélők gondozását ellátó MAZS Alapítvány alapító jogait. Egy tartózkodás mellett szavazták meg az előterjesztést.

Tíz perccel később a 2020. évi költségvetés módosításait a közgyűlés 1 tartózkodás mellett, 2 ellenszavazattal elfogadta.

[popup][/popup]