Kovács Miklós Ahmed: “A homoszexuálisok a lehető legmocskosabb teremtmények Allah teremtményei közül”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Kovács Miklós Ahmed, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke nyilatkozott így, az alábbi felvétel tanúsága szerint.  

A beszéd elhangzásának pontos időpontja ismeretlen, csak annyi látható, hogy a felvétel 2015. július 10-én jelent meg a MEMRI TV honlapján. Ez a honlap túlnyomórészt az iszlám világ arab, perzsa, török, stb. hírforrásait szemlézi és fordítja angolra – elsősorban ezek zsidó témájú cikkeit.

Kovács Miklós Ahmed néhány mondatot szólt csak magyarul, a továbbiakban arab nyelven óvott a homoszexualitás szörnyű bűnétől.

Alább a magyarul elhangzott intelmeket közöljük, az arab nyelvű üzenet angol fordítását a videoklipen követhetik olvasóink.

“Ezek a homoszexuálisok a lehető legmocskosabb teremtmények Allah teremtményei közül. És a muszlimnak nem szabad soha ezt a dolgot, ezt a betegséget, ezt förtelmes feslett dolgot soha elfogadnia.  Nem szabad profilképét a facebookon szivárványra színeznie, nem szabad éltetni őket, nem szabad szolidaritania velük.”

E felvétel közzétételének aktualitását az orlandói mészárlás adja, melynek során egy iszlám fundamentalista félszáz ember életét oltotta ki egy homoszexuális szórakozóhelyen.

Kovács Miklós Ahmed szavait az általánosítás igénye nélkül adjuk közre, adalékként az iszlám és a modern világ bonyolult viszonyához. Nem állítjuk, hogy minden iszlám vallási vezető olyan nézeteket vall, mint a fenti videó szónoka, de olyan közegben, ahol ilyen nézeteket gyakran, netán tömegesen terjesztenek vallási vezetők, nyilván könnyebben terjed az erőszak, mint az olyan társadalomban, melyben az uralkodó felfogás a tisztelet, vagy legalábbis megértés a sokféleséggel, a különféle kisebbségekkel kapcsolatban.

Ahmed-Miklós-Kovács

Kapcsolódó cikk: A Magyar Iszlám Közösség alelnöke elhatárolja magát az orlandói merénylettől

[popup][/popup]