Konferencia a Duna Intézetben – a vendégek fele palesztinpárti provokátor volt

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

A konferencia arról szólt, hogy az izraeliek október 7-én egy barbár támadás áldozatai voltak – márpedig a palesztin vallás izraeli áldozatokat nem ismer, aki ilyet mond, az eretnek, a vallás alaptételeit veszélyezteti. Az eretnekkel szemben pedig, mint tudjuk, minden megengedhető.

Dulakodás az egyik provokátorral (A szerző felvétele)

Az október 7-én az izraeli nőket ért brutális nemi erőszakról és annak (elmaradt) világvisszhangjáról tartottak angol nyelvű konferenciát a Danube Institute és az izraeli követség szervezésében. A helyszín a Karmelita kolostor közelében levő, igen elegáns, nemrég felújított Lónyay-Hatvany villa volt. A vendégelőadók az izraeli média és tájékoztatás szakértői voltak.

A mintegy ötvenfőnyi közönség előtt elsőként az izraeli nagykövet lépett a mikrofonhoz. Csak néhány percet tudott beszélni, amikor közbekiabálás zavarta meg: egy fiatal férfi azt ordította, miért nem a palesztinok ellen elkövetett népirtásról beszélnek. Gyorsan kivezették a teremből, de előtte még néhányszor elordította a Free Palestine! jelszót.

A provokátor búcsúgesztusa

A Danube Institute egyik kutatója felhívta a közönség figyelmét, hogy tartsák magukat a civilizált vita szabályaihoz. Ezután a nagykövet folytatta előadását, melynek végén egy fiatal nő ordított közbe, azt követelve, mondják meg, hány gyereket gyilkolt meg az izraeli hadsereg. Amikor távozásra szólították fel, tovább kiabált, nem mozdult, amikor pedig kivezették, ő is a rituális Free Palestine! skandálással búcsúzott.

A következő izraeli vendégelőadó is csak néhány percre jutott szóhoz, amikor a menetrend szerint következő provokátor bekiabált és követelte, hogy beszéljenek a palesztin nők ellen elkövetett nem erőszakról. Felszólítás távozásra, dulakodás, ordítozás, búcsúzóul Free, Free Palestine! kiabálás volt ezután az immár forgatókönyv.

Miután a bekiabálások úgy tízpercenként követték egymást, nem volt nehéz átlátni, hogy a konferenciát előre szervezett és jól kivitelezett provokáció zavarta meg. A provokátorok egészen a konferencia végéig nem fogytak el, még a kérdezők között is felbukkantak: volt, aki udvariasan megvárta, míg hozzá kerül a mikrofon és akkor kezdett az „izraeli népirtásról” kiabálni.

Mire a konferencia véget ért és a provokátorok mind elhagyták a termet, a székek fele üres volt. A konferenciát nem sikerült félbeszakítani, de sikerült megzavarni.

A teremből eltávolítottak még a folyosón is szavalókórust rögtönöztek és a Free Palestine! különböző változatait skandálták.

Rendkívüli: palesztin tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet beszédét Budapesten

No Description

Magyarországon talán most mutatkozott meg először a szervezett palesztin-párti (vagy inkább Hamasz-párti) ifjúság ilyen markáns módon. Mintha egy amerikai egyetemről láttunk volna közvetítést. (Bár oda már izraeli előadókat nem mernek meghívni.) A túlnyomórészt diákkorú hőzöngők mindig a szólás demokratikus jogára hivatkoztak, ennek ürügyén rúgták fel a demokratikus vitát és próbálták leordítani az előadókat.

Nem derült ki, hogy honnan jöttek, ki szervezte meg őket. Dühödt, gátlástalan, önuralmat nem ismerő agresszivitásuk, mélységes önbizalmuk azonban ugyanazt a modellt követte, amit nyugati egyetemekről történő közvetítésekből ismerünk.

*

Honnan ez az agresszív düh? Egyértelmű: a konferencia arról szólt, hogy az izraeliek október 7-én egy barbár támadás áldozatai voltak – márpedig a palesztin propaganda szabályai szerint az izraeliek nem lehetnek áldozatok, csakis tettesek. A palesztin vallás izraeli áldozatokat nem ismer, aki ilyet mond, az eretnek, a vallás alaptételeit veszélyezteti. Az eretnekkel szemben pedig, mint tudjuk, minden megengedhető.

Magyarországra is megérkeztek és bemutatkoztak tehát a palesztin vallás igehirdetői, akik körülbelül olyan békésen terjesztik tanaikat, mint hajdan az inkvizítorok.

Címkék:Hamasz, palesztinok

[popup][/popup]