Kivégzés – élőben közvetítve

Írta: Novák Attila - Rovat: Belpolitika, Politika, Vélemény

Gyomorforgató puccskísérletnek vagyunk a szemtanúi. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetésének néhány belső ellenzője és a kormánymédia – enyhe EMIH-es rásegítéssel – próbálja meg kivégezni Heisler Andrást, a Hitközségek demokratikus módon megválasztott világi elnökét.

Novák Attila

Heisler és szervezete egyáltalán nem hibátlan, nyilván sok mindent lehetett volna máshogyan (így vagy úgy) tenni, már csak azért is, hogy a Mazsihisz mély válságát elkerüljék vagy enyhítsék. Egy azonban biztos: teljesen példátlan és egyben embertelen az össztűz, amelyet a fejére kap, ráadásul vezető kormányzati lapoktól, a miniszterelnökre hivatkozva.

Bár minden magyarországi felekezet és egyház az államból él (olykor az embernek ráadásul az az érzése, hogy valamilyen homályos és indokolatlan restaurációs elképzelés mentén folyik ez a feltőkésítés), így kormányoldalról – ha nem is a lojalitásra – de a kooperáció szükségességére való hivatkozás teljesen legitim. Ám az egészen egyedülálló, hogy a kormány médiája Magyarországon egy vallási vezetőt (igaz, szimbolikusan) a miniszterelnökre hivatkozva akar eltüntetni a közéletből.

Külön szomorú látványt nyújt és egyben viszolyogtató is a kormányzat által preferált zsidó „társegyház”, a Chabad magyarországi leányvállalata egyik jól ismert médiaszereplőjének jóleső vigyora, káröröme és egyben kivégzésre buzdítása a neten, bár nemrégiben Ferenc pápát kommunistázták le ugyanebben a szegmensben, úgyhogy nem vagyunk meglepve, már ami a szándékot, a rombolás ökumenikus és egyben destruktív vágyát illeti.

Itt nem lehet hallgatni, itt csak a tiltakozás a megfelelő viselkedés, ha már a gerincüket egyébként már rendesen meghajlított emberek sokasága nem képes erre. Ez a hajtóvadászat, ez a hazugság- és rágalomhadjárat, ez a bűnbakképzés és egyben egyetlen ember elleni médiahadjárat a totalitárius rendszereket idézi, ettől minden jóakaratú embernek undorral kell elfordulnia, el kell utasítania.

Címkék:Heisler András, Mazsihisz

[popup][/popup]