Kifütyülték a polgármestert, mert nem volt hajlandó feloszlatni a rendőrséget

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Minneapolis polgármesterét kifütyülték és lehurrogták egy tiltakozó gyűlésen miután azt merte mondani, hogy a rendőrséget nem kell feloszlatni.

No Title

No Description

A facebookon terjedő videó felvételeken az látható, hogy a város (amúgy zsidó származású) polgármesterének nekiszegezik a kérdést: hajlandó-e a rendőrségtől minden pénzforrást megvonni. Miután Frey azt válaszolja, hogy nem támogatja a rendőrség teljes megszűntetését, a tüntetők „Szégyen!” és „Jacob menj haza!” kiáltások közepette lehurrogják és kifütyülik, egyesek közvetlenen közelről az arcába kiabálnak. Frey ezután távozik a tüntetésről.

A George Floyd halála után kirobban t tüntetéseken elhangzó egyik gyakori követelés volt, hogy szüntessenek meg a rendőrségnek nyújtott minden anyagi támogatást – ily módon ellehetetlenítve a rendőrség működését.

Los Angeles demokrata polgármestere, Eric Garcetti már heves bírálatokat váltott ki, miután azt közölte, hogy a városi rendőrség költségvetését 150 millió dollárral csökkenti, a rendőröket és az egész városvezetést (magát is beleértve) pedig gyilkosnak nevezte. Kiváltva ezzel a tízezer fős rendőr szakszervezet heves bírálatát.

Frey egyébkén már több ízben is kiváltotta Trump elnök éles kritikáját. Trump gyengekezűnek nevezte őt, Frey pedig még 2019-ben azt közölte, hogy nem hajlandó a város költségvetéséből fedezni Trump helyi választási gyűlésének biztosítását.

TOI

Címkék:Jacob Frey, Minneapolis, rendőrség

[popup][/popup]