Jom haSoá – arab országokban

Írta: Szombat - Rovat: Holokauszt, Politika

Az idei alkalom lesz az első, amikor a Jom haSoá napjáról hivatalosan megemlékeznek egy arab országban – méghozzá az Ábrahám egyezmény Öböl-menti országaiban.

Az eseményekről az ujkelet.live számolt be.

Az izraeli Holokauszt emléknappal egyidőben az Ábrahám-egyezményt aláíró Öböl-menti országokban élő zsidók és muzulmánok is megemlékezéseket tartottak.

Szerda este Dubajban zsidó és arab izraeliek küldöttségével együtt tartottak megemlékezést. Az Öböl-menti országokban több tucat a közösségi médiából ismert személy csatlakozott online megemlékezéshez.

Csütörtök este az Öböl-menti zsidó közösségek szövetsége webináriumot tartott az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein fiatal muzulmánjaival, akik megvitatják a Jad Vashem múzeum látogatásával kapcsolatos tapasztalataikat.

„Bahrein és Dubai zsidó közösségei most először vesznek részt a globális Sárga Gyertya mozgalomban, a globális közösségi erőfeszítésben a holokauszt áldozatainak emlékére, amely során az egyes közösségek tagjai névre szóló sárga gyertyát gyújtanak azoknak a zsidó áldozatoknak az emlékére, akik a Holokauszt idején vesztették életüket.”

Teljes cikk

Címkék:Bahrein, Dubaj, Jom haSoá

[popup][/popup]