“Jól fogunk bánni veletek, mert nem vagyunk olyan állatok, mint ti”

Írta: Szombat - Rovat: Hagyomány, Politika

Az Egyesült Tóra Zsidóság párt egyik politikusa békítőnek szánt üzenetében üzenetben azt írta, hogy a Lapid kormány “kegyetlenül” bánt az ultraortodoxokkal, de “mi nem fogunk zaklatni titeket, ha újra hatalomra kerülünk”.

Yitzhak Pindrus

Miközben az exit pollok és a részeredmények Netanjahu jobboldali blokkjának választási győzelmét jósolták, a koalíció egyik reménybeli parlamenti képviselője “állatoknak” nevezte politikai ellenfeleit – egy olyan üzenetben, amelynek célja amúgy vélhetőleg az ellenzéki blokk megnyugtatása volt.

“Nem fogunk veletek úgy kegyetlenül bánni, ahogy ti bántatok velünk” – nyilatkozta a Ynet hírportálnak Yitzhak Pindrus, a Netanjahuval szövetséges ultraortodox Egyesült Tóra Zsidóság párt tagja.

“Mi civilizált emberek vagyunk, nem állatok, mint ti. A kormányban ti loptatok… és lábbal tiportatok minket. Azt gondoltátok, hogy mi csak rongyok vagyunk. Mi emberek vagyunk” – így Pindrus.

“Mi jól fogunk bánni veletek, nem fogunk üldözni, nem fogunk zaklatni titeket” – tette hozzá. “Vigyázni fogunk a jogainkra, de nem fogjuk keresni, hogy hol árthatunk nektek. Mi nem vagyunk olyanok, mint ti. Problémáitok vannak? Nézzetek a tükörbe, ne ránk”.

Pindrus vélhetőleg többek között az édesített italokra és az egyszer használatos műanyag tárgyakra kivetett adókra utalt, amelyeket a jelenlegi kormány vezetett be. Az ultraortodox közösség, amely nagy fogyasztója ezeknek a termékeknek, úgy látta, hogy az adók ellene irányulnak.

Times of Israel

Címkék:Egyesült Tóra Zsidóság, kormánypárt

[popup][/popup]