Izrael kirúgta az ENSZ palesztinügyi tisztviselőjét, aki nem volt hajlandó elítélni a Hamasz által elkövetett mészárlást

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Eli Cohen külügyminiszter az X-en közölte, hogy megszüntette Lynn Hastings, az ENSZ palesztin területeken tevékenykedő humanitárius koordinátorának vízumát, mivel nem volt hajlandó felszólalni a Hamász által ekövetett gyilkosságok ellen.

Hastings éles hangon bírálta Izrael gázai offenzíváját, és jó párszor sürgette a gázai humanitárius segélyek növelését.

Izrael következetesen bírálta az ENSZ-t a Hamász október 7-i atrocitásokra adott válasza miatt, ami tovább feszítette az amúgy is megromlott kapcsolatot.

A Ynet szerint Cohen két hetet adott a Kelet-Jeruzsálemben tartózkodó Hastingsnek, hogy elhagyja az országot.

“Aki nem ítéli el a Hamászt 1200 izraeli lemészárlása, idős emberek és csecsemők elrablása, szörnyű kínzások és nemi erőszakok, valamint a gázaiak emberi pajzsként való felhasználása miatt, de elítéli Izraelt, egy demokratikus országot, amely megvédi polgárait, az nem szolgálhatja az ENSZ-t, és nem léphet be Izraelbe” – írta Cohen az X-en.

Az ENSZ a múlt héten közölte, hogy Izrael arról tájékoztatta, hogy Hastings vízumát nem hosszabbítják meg, amikor az a hónap végén lejár – írja a Reuters.

[popup][/popup]