Izrael: Felfüggesztették „Isten tévéje” működési engedélyét

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Izraeli Kábel- És Műholdas Adásokat Felügyelő Tanács a közeljövőben kíván döntést hozni arról, hogy a „Selanu TV” (a „Mi tévénk”), amely keresztény hittérítéssel foglalkozik, megtarthatja-e működési engedélyét.

Részlet a God TV adásából (forrás: youtube)

A világszerte 300 millió háztartásban fogható God TV érdekeltségébe tartozó Selanu TV ez év áprilisában kezdte sugározni adásait az izraeli Hot kábelhálózaton keresztül, miután megkapta a Tanács engedélyét.

Úgy tűnik, csak később észlelték, hogy „Isten tévéje” valójában milyen műsorokat sugároz és csak később fogták fel a csatorna vezetőjének, Ward Simpsonnak a szavait, aki szerint fontos, hogy az emberek magukévá egyék a kereszténység üzenetét. A Tanács ezután kilátásba helyezte, hogy felülvizsgálják a tévécsatorna szerződését a kábelszolgáltatóval.

A God TV nyíltan vallja, hogy el akarja juttatni az evangéliumok üzenetét a nézőközönséghez.

A hittérítés Izraelben nem tilos, noha kiskorúak esetében csak kimondottan szülői belegyezéssel és szülők jelenlétében megengedett. Tilos továbbá az áttérésért anyagi előnyöket ígérni.

Asher Biton, a Tanács elnöke a Hot kábeltársaságnak írott levelében közölte, hogy a Selanu tévé sugárzási jogát felfüggesztették, mivel a célközönsége Izrael zsidó lakossága, nem pedig a keresztények, mint ahogy a működési kérelemben eredetileg állt.

A tanács közölte, hogy áttekintették a tévécsatorna adásait és egyértelművé vált, hogy a keresztény hitbuzgalmi adások célközönségét a zsidók képezik, nem a keresztények. Ez pedig eltér a működési kérelemben írottaktól.

A Hot kábelszolgáltató szerint a kérelemben az állt, hogy az izraeli nagyközönségnek sugároznak adásokat.

A Selanu tévé is így érvelt: a működési engedély szerint keresztény tartalmat sugároznak az izraeli nagyközönségnek.

Egyben közölték, hogy ha megvonják működési engedélyüket, újabb pályázatot nyújtanak be. (Jpost com)

Címkék:evangelizáció, Izraeli tévé, kersztény térítés

[popup][/popup]