Izrael – a járvány ellenére – megrendezi a Miss Universe szépségversenyt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Joel Razvozov idegenforgalmi miniszter szerint az eseményt 174 ország tévécsatornája fogja közvetíteni. A résztvevők felmentést kapnak a korlátozások alól, de kérik őket, hogy 48 óránként vessék alá magukat PCR tesztelésnek.

Képünk illusztráció

 

A 70. Miss Universe szépségversenyre Eilaton kerül sor december 12-én.

Izraeli illetékesek szombaton bejelentették, hogy külföldiek nem léphetnek be az országba, mert a Covid vírus újonnan megjelent omikron törzse erősen fertőz. Ez alól azonban a verseny résztvevői felmentést élveznek.

Razvozov nyilatkozatában nagyon fontosnak nevezte az eseményt, „amire Eilatnak is nagy szüksége van”. Hozzátette: „tudjuk, hogyan kell ezt menedzselni. A felmentések kiadására jogosult bizottság folytatja munkáját, mert számos további rendezvényre is elköteleztük magunkat, amiket nem mondhatunk le. Ezért a korábbi óvatossági intézkedések is érvényben maradnak.”

Az Izraelben tartandó rendezvény körül – nem meglepő módon – politikai viták robbantak ki: a görög résztvevő visszalépett, a dél-afrikai kormány pedig bojkottra hívott föl – amit a dél-afrikai induló szépség figyelmen kívül hagyott. Mindkét esetben a palesztin nép támogatása volt az indok.

Ynetnews

Címkék:Miss Universe

[popup][/popup]