Újra itt a palesztin Mikulás!

Írta: jég - Rovat: Politika

„Ajándéka az ellenállás.”

Immár hagyománnyá izmosodott az a médiának szánt jópofa trükk, hogy karácsony napján Betlehemben palesztin tüntetők Mikulásnak öltözve mennek tüntetni, köveket dobálni, izraeli katonákkal dulakodni. A cél világos: ezzel a trükkel is lehet szerezni néhány pontot az Izrael-elleni médiaháborúban, ilyenfajta szlogenekkel: „A cionisták lövik a Mikulást!”

A Mikulás felgyújtja Trump elnök képmását

A fentiekből következik, hogy a palesztin Mikulás nem visz ajándékot a palesztin gyerekeknek, legalábbis nem olyat, amit a nyugati jóléti társadalmakban felnőtt emberek megszoktak.

A Mikulás nekifeszül az izraeli katonának. Háttérben a fotós szorgosan dolgozik

“Mikulásnak öltöztünk, hogy ajándékot adjunk, amely nem más, mint az ellenállás. Azt üzenjük Palesztina gyermekeinek, hogy a szabadság és Jeruzsálem megszerzésének útját járjuk”. Ekképp nyilatkozott egy protesztmikulás a hír TV felvétele szerint.

Történet négy képben elbeszélve: csúnya izraeliek könnygázzal lövik a Mikulást; jó palesztinok viszik őt a segélyhelyre (Fotó: abc.net.au)

Az ellenálló Mikulásoknak idén még egy ürügyük volt haragudni: Trump elnök elismerte Jeruzsálemet, mint Izrael fővárosát. Már pedig mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy a Mikulás az ilyesmit nem szereti…

Címkék:Palesztin Mikulás

[popup][/popup]