Iráni zsidó vezetők gyászolják Kasszam Szuleimanit

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az iráni zsidó közösség képviselői tisztelegtek az amerikai légicsapásban megölt Kasszam Szuleimani, az Al Kudsz Brigádok parancsnokának házánál. A delegációt Yehuda Gerami teheráni főrabbi vezette.

Yehuda Gerami rabbi

A helyi zsidó vezetők, a keresztények és zoroasztriánusok képviselővel egyetemben lerótták tiszteletüket Szuleimani emléke előtt.

Az iráni zsidó közösség már néhány órával azután, hogy hírét vette a rohambrigádok parancsnoka halálának, nyilatkozatban ítélte el az amerikai akciót. „Isten megbosszulja Szuleimani vérét” – áll egyebek közt a közleményben.

Marwa Osman || مروة عثمان on Twitter

Zoroastrians,Jews,Christians & Muslims visited #QassemSoleimani’s house in Tehran to pay their respects to the martyred commander of the IRG. A country of multicultural & mutli-religious background that respects its leadership.Unlike a nation we know. Via https://t.co/tl0xTUgqJe

Az izraeli rádió perzsa adásának munkatársa szerint a zsidók és más kisebbségek részéről fontos ez a hűségnyilatkozat. A zsidók néha még a mollahok által szervezett Izrael-ellenes Al-Kudsz napon is részt vesznek, nehogy az elnyomó rendszer megtámadja közösségüket.

Israel Hayom

Címkék:Irán, Kasszam Szulejmáni, zsidó vezetők

[popup][/popup]