„Innovatív palesztin ellenállás” – a Columbia Egyetem professzora méltatja a Hamász-mészárlást

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Joseph Massad, a New York-i Columbia Egyetem professzora cikket írt, amelyben a Hamász izraeli civilek elleni támadásait dicséri, kevesebb mint egy nappal a tömeggyikosságok után.

“Mit tehetnek a motorizált siklóernyősök a világ egyik legfélelmetesebb hadseregével szemben?” – kérdezi Joseph Massad, aki 1999 óta tanít modern arab politikát a Columbián, az Electronic Intifada című honlapnak írt cikkében. “Úgy tűnik, sokat, az innovatív palesztin ellenállás kezében”.

A cikk a továbbiakban “elképesztőnek”, “meghökkentőnek”, “félelmetesnek” és “hihetetlennek” nevezi a Hamász terroristáinak tetteit, akik megerősített adatok szerint civilek százait fejezték le, égették el élve, rabolták el, erőszakolták meg és gyilkolták meg Izrael déli részén. A szerző nem ítéli el tetteiket, miközben az Izrael elleni támadásokat a második világháború alatti náci megszállással szembeni európai ellenálláshoz hasonlítja.

“Az ellenállás talán legnagyobb eredménye az, hogy ideiglenesen elfoglalták ezeket a kolóniákat” – írja Massad az izraeli kibucokra utalva – „és halálos csapást mért az izraeli telepesek magabiztosságára, hogy a hadseregük megvédi őket”.

“A telepesek (értsd: izraeliek – a szerk.) menekülése ezekről a településekről állandó exodusnak bizonyulhat. Lehet, hogy végre rájöttek, hogy egy másik néptől ellopott földön élni soha nem nyújt biztonságot”.

Jpost.com

[popup][/popup]