Huti terroristák az amerikai egyetemekről eltanácsolt diákoknak: Nálunk tanulhattok tovább

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az Irán által támogatott, az Egyesült Államok részéről terrorista szervezetként megjelölt jemeni huti milícia, amely megzavarta a globális hajózást, hogy kifejezze támogatását a palesztinok iránt a gázai konfliktusban, most helyet kínál az amerikai egyetemekről felfüggesztett diákoknak, akik Hamász-párti, Izrael-ellenes tüntetéseket rendeztek.

Huti milicisták az általuk ellenőrzött Szana városában

“Komolyan gondoljuk, hogy befogadjuk azokat a diákokat, akiket felfüggesztettek az amerikai egyetemekről, mert támogatták a palesztinokat” – mondta a Reutersnek a hutik által működtetett Szanaai Egyetem egyik tisztviselője. “Minden lehetséges módon együtt vagyunk Palesztinával ebben a harcban”.

A Szanaai Egyetem közleményben üdvözölte a diákok “humanitárius” álláspontját az Egyesült Államokban, és közölte, hogy a diákok Jemenben folytathatják tanulmányaikat.

“Az egyetem vezetősége elítéli a véleménynyilvánítás szabadságának elnyomását, aminek az amerikai és európai egyetemek akadémikusai és diákjai ki vannak téve” – áll az egyetem vezetőségének közleményében, amely egy e-mail címet is tartalmazott azoknak a diákoknak, akik élni kívánnak az ajánlatukkal.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia idén visszatette a huti milíciát a terrorista csoportok listájára, mivel a Vörös-tengeren és környékén lévő hajók elleni támadásaik károsan hatottak a világgazdaságra. Yahya Sarea huti katonai szóvivő pénteken egy televíziós beszédben kijelentette, hogy a terrorista csoport minden olyan területen, amely a hatósugarukba esik, izraeli kikötőkbe tartó hajókat fog támadni.

A hét elején a Hutikhoz hasonlóan az egyik nagy iráni egyetem vezetője állítólag ösztöndíjakat ajánlott fel az amerikai és európai egyetemekről az Izrael-ellenes tüntetések miatt kiutasított diákoknak, akik a tanárok engedély nélküli tüntetéseket tartottak, iskolaépületeket foglaltak el, és egyes esetekben megakadályozták, hogy zsidók belépjenek az egyetem egyes részeire.

Mohammad Moazzeni, aki a Fars tartományban található Shiraz Egyetemet vezeti, azért tette a bejelentést, hogy “szolidaritását” fejezze ki az Izrael-ellenes agitátorokkal.

Algemeiner

[popup][/popup]