„Hitler hozzánk képest csak egy vicc volt…”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

Egy fiatal palesztin lány üzenete.

Ahed Tamimi

A 22 éves Ahed Tamimi palesztin aktivistát hétfő reggel tartóztatta le a hadsereg – jelentette az izraeli média palesztin jelentésekre hivatkozva. Tamimi a hadsereg elleni erőszakos akciói miatt vált ismertté közösségében, és sokan a ciszjordániai palesztinok nemzeti hősének tekintik.

Tamimi egyfajta szimbólummá vált a palesztin területeken folytatott izraeli politika elleni palesztin küzdelemben, 2018 májusában a Palesztin Nemzeti Tanács tiszteletbeli tagja lett.

A fiatal palesztin uszító a múlt héten egy Instagram-posztban a ciszjordániai telepesek meggyilkolására szólított fel. “Várunk rátok minden ciszjordániai városban Hebrontól Dzsenínig – lemészárolunk titeket, és azt fogjátok mondani, hogy amit Hitler tett veletek, az (ehhez képest) csak egy vicc volt” – írta a közösségi médiában.

“Megisszuk a véreteket és megesszük a koponyátokat. Gyertek, várunk rátok” – írta az Instagramon.

Tamimit 2018 márciusában négyrendbeli IDF-tiszt és katona elleni támadás, felbujtás és az IDF-erőkkel szembeni beavatkozás miatt ítélték el, és nyolc hónap börtönbüntetésre, valamint nyolc hónap próbaidőre ítélték. A teljes börtönbüntetés letöltése után, 2018. július 29-én szabadult.

Hogyan tett szert Tamimi ilyen “hírnévre”?

A 21 éves lány azt követően vált híressé, hogy olyan videókat és fényképeket terjesztett, amelyeken több incidens során izraeli katonákat támadott meg szülőfalujában, Nabi Salehben. (Jpost.com)

Kapcsolódó cikk: 

Mennyei kegyelem – avagy a Real Madrid harca a cionizmus ellen

Címkék:Ahed Tamimi

[popup][/popup]