Hévíz városa együttműködési megállapodást írt alá Szamária Regionális Tanáccsal

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Yossi Dagan, A Szamáriai Regionális Tanács vezetője megállapodást írt alá Hévíz városával, amely a pénzügyek, az ipar és a turizmus területén való együttműködésre tered ki.

A képen középen kezet fog Yossi Dagan a Regionális Tanács vezetője és (pohárral a kezében) Papp Gábor hévízi polgármester .(Forrás: a Tanács szóvivője)

Az első testvérvárosi megállapodást Hévíz még 2017-ben írta alá a Szamaria Regionális Tanáccsal, és ez az új megállapodás pedig kibővíti a kapcsolatot. A Területeken élők szócsövének számító Arutz 7 honlap szerint Hévízről hamarosan nagyobb küldöttség látogat Szamáriába. Az együttműködés mindenekelőtt a turizmus terén tűnik ígéretesnek.

Hévíz alpolgármestere, Kepli József János kijelentette: “Nagyon örülünk ennek a kapcsolatnak Önnel, Yossi Dagan, és a Szamaria Regionális Tanáccsal – és úgy látom, hogy ez az együttműködés rendkívül jelentős az ipar, az üzleti élet és a turizmus fellendítése szempontjából mind Hévízen, mind Szamariában. Az emberek kiváló munkát végeznek, és rengeteg lehetőség van a további együttműködésre”.

 

A Palesztin követség fenyegetőzik

A Palesztin nagykövetség közleményben reagált a megállapodásra. Eszerint

Palesztina Állam magyarországi nagykövetsége határozottan elítéli ezt a cselekményt, amelyet a palesztin néppel szemben ellenségesnek tekint, és amely nemcsak a történelmi barátságra jelent veszélyt, hanem azok legitimitására is, akik elfogadták, hogy részesei legyenek ennek a megállapodásnak…

A felelősségre vonhatóvá és a jogilag elszámoltathatóvá válás miatt nem meglepő, hogy a világon kevesebb mint öt város fogadott el megállapodást egy olyan entitással, amelyet a világ nagy része elutasít és betilt. Ennek ellenére Hévíz városa beleegyezett, hogy egy lépéssel tovább lépjen, ellentmondva a magyar kormány és az Európai Unió településekkel kapcsolatos közismert hivatalos álláspontjának…

Palesztina Állam magyarországi nagykövetsége arra sürgeti Hévíz városát, hogy tegyen konkrét lépéseket a megállapodás teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan visszavonása érdekében.

Címkék:együttműködés, Hévíz, palesztin tiltakozás, Szamária Regionális Tanács

[popup][/popup]