Hamasz-vezér két elrabolt kisgyerek halálról: „Ez a megszállás ára”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Politika

A Hamász szerdán azt állította, hogy Shiri Bibas és két gyermeke, a 4 éves Ariel és a 10 hónapos Kfir, akiket október 7-én raboltak el és hurcoltak a Gázai övezetbe, halottak. A terrorszervezet nem szolgáltatott bizonyítékot az állításra, Izrael pedig eddig nem jelezte, hogy igaz lenne.

A Bibas család egy korábbi felvételen

A hadsereg a héten közölte, hogy Bibasékat apjukkal, Jardennel együtt a Hamász rabolta el, de a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júnis térségében egy másik terrorista csoport fogva tartja őket.

A pénteki, meghiúsult túsz-alku része lett volna Shiri Bibas és két gyermeke szabadon bocsájtása.

Az a kép, amelyen a rémült Shiri Bibas két kis gyermekét öleli magához, miközben a terroristák fogságba ejtik, az október 7-i barbár Hamasz támadás egyik jelképévé vált.

Shiri Bibas és két gyereke a terroristák fogságában

Ghazi Hamad, egy rangidős Hamasz-führer azt nyilatkozta az egyik amerikai tévéhálózatnak, hogy bizonyítani tudja: Shiri Bibas és két kisfia, a 4 éves Ariel és a 10 hónapos Kfir halott. “Megfizették a megszállás árát”  – jelentette ki, hozzátéve, hogy nyomást kellett volna gyakorolniuk az izraeli kormányra, hogy vessen véget a megszállásnak.

Hamad hozzátette, nem tudja, hány túsz van még életben Gázában, és ez nem is fontos. Viszont hajlandóak elengedni az összes túszt, ha Izrael szabadon engedi az összes palesztin foglyot, a becslések szerint 6000-et.

Ynetnews

[popup][/popup]