Hamasz pogrom – miért hallgattak az amerikai feministák?

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Phyllis Chesler, ismert amerikai nőjogi aktivista és egyetemi tanár október 19-én megjelent írásában azt vizsgálja, miért maradt szinte teljes csöndben az amerikai feminista mozgalom színe-java azután, hogy október 7-én a Hamasz pribékjei százszámra erőszakolták meg és gyilkolták meg a karmaik közé került izraeli nőket.

Phyllis Chesler

Több mint 50 éve vagyok úttörője a nők jogainak.

Szomorúan kell megállapítanom, hogy ami egykor sokszínű és független gondolkodású mozgalom volt, azt mára a „woke” halálkultusz eltérítette.

Azok az amerikai feministák, akik megmaradtak, beleértve az egykori nagyságokat, elsősorban a gendert részesítik előnyben a szexuális identitás helyett; inkább transz-, mint biológiai nőpártiak; és egy soha nem létezett, állítólag megszállt ország (Palesztina, Gáza), jobban foglalkoztatja őket, mint a női testek megszállása Gázában. Gázában, ahol a lányokat és nőket gyermek- és poligám házasságokba kényszerítik, fátyolt erőltetnek rájuk, és esetenként – a férfi homoszexuálisokkal együtt – családi “becsületgyilkosság” áldozatai lesznek.

A történelem e szörnyű pillanatában, amikor a Hamász, egy ISIS-szerű, tálib terrorista csoport kegyetlenül és szadista módon meggyilkolt, megkínzott, megcsonkított, megerőszakolt és élve elégetett izraeli civileket, köztük csecsemőket, fiatal nőket és nagymamákat, szörnyű csendet, erkölcsi mulasztást tapasztalok az Amerikában szabadon élő nők, köztük női aktivisták körében.

A feministák, köztük az akadémikusok és az emberi jogi szervezetek tisztviselői, talpra ugrottak, de legalábbis felkiáltottak, amikor afgán, szaúdi, iráni, pakisztáni, jazidi és ukrán nőket erőszakoltak meg, raboltak el szexrabszolgának vagy gyilkoltak meg.

Nem tudom elhinni, hogy a feministák szinte teljes csendben maradtak, miután a Hamász ebben a hónapban indította el a zsidók elleni terrortámadását – amelynek során fiatal nőket erőszakoltak meg halott barátaik mellett, majd véres alsótesttel végighurcolták őket a gázai utcákon.

Palesztinpárti nőtüntetés egy amerikai egyetemen

A nemi erőszak egy háborús övezetben bűncselekménynek számít – mindaddig, amíg az áldozatok nem zsidók.

Most, hogy a Hamász élőben közvetített pogromot indított az izraeli zsidók és az Izraelben élő nem zsidók, köztük az amerikaiak ellen, a feministák furcsa módon hallgatnak.

A még élő feminista honlapok gyors áttekintése során nem találtunk semmit, ami kifejezetten elítélte volna a Hamászt a nők megerőszakolásáért, elrablásáért és megcsonkításáért.

Miért?

Az, hogy még csak nem is foglalkoznak ezzel a témával, nagyon sokat elmond.

Harcostársam, Mandy és én nemrégiben publikáltunk egy cikket “A nemi erőszak mint háborús fegyver, ezúttal Izraelben. Miért hallgatnak a feministák?” címmel. Az írást közzétettük az interneten, és elküldtük sok feministának.

Mandy-t (aki az Egyesült Királyságban él) sokan törölték az ismerőseik közül, zaklatták és “cionistaként” gyalázták.

Az én esetemben néhány feminista megkeresett, személyesen, privátban, hogy együttérzését fejezze ki. Talán tíz nő reagált pozitívan; mások nem mondtak semmit.

A UN Women, “a nemek közötti egyenlőség és a nők szerepvállalásának erősítése mellett elkötelezett ENSZ-szervezet” közleménye azt mondja, hogy “elítéli a civilek elleni támadásokat Izraelben és a megszállt palesztin területeken, és mélységesen megdöbbentőnek tartja a civileket, köztük a nőket és lányokat ért szörnyű traumákat”.

Israel-Palestine War: Palestinian militants take civilian from Israel to Gaza | Oneindia News

israel #palestine #israelpalestine #israelpalestinewar #gaza #oneindianews #israelvsphilistine #israelpalastineconflict #israelnews #livenews #breakingnews ~ED.155~GR.125~HT.96~ ———————————————————————————————————- Oneindia News is a youth-driven channel that brings you stories that need your attention, are popular, informative, and entertaining. Follow and like us for thought-provoking & exclusive content… Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqTa

De a közlemény egyáltalán nem említi a Hamászt – és “rendkívül veszélyesnek” nevezi Izrael azon erőfeszítéseit, hogy a civileket eltávolítsa a Gázai háborús övezetből.

Ez megerősíti, hogy a feminista mozgalom, amelyet valaha ismertem, már régen elvesztette erkölcsi iránytűjét. Haldokló, eltérített, “palesztinizált” és sztálinizált. A legjobb esetben is a Demokrata Párt egyik karja, amely minden jel szerint visszafogja, ha ugyan nem elárulja Izraelt.

A második világháború után a koncentrációs táborok, a krematóriumok és az élő emberi csontvázak látványa kulcsfontosságúak voltak ahhoz, hogy megmutassák a világnak, mit tettek a nácik a zsidókkal (és a másként gondolkodókkal), és bizonyítsák, miért kell a vezetőket és a kollaboránsokat bíróság elé állítani.

A feministáknak – mindannyiunknak – egy Nürnberg-formájú tárgyalást kellene követelniük, kiadva a Hamász vezetőit, akik amerikaiakat, izraelieket és más nemzetek állampolgárait gyilkoltak és raboltak el, vagy ezt elrendelték.

De a feministák nem foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel.

A hallgatásuk sok mindent elárul.

Isgap.org – jég

[popup][/popup]