Hamasz-mészárlás: az áldozatok száma már 1200 fölött van

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Hamász palesztin terrorszervezet szombati támadása halálos áldozatainak száma szerdán meghaladta az 1200-at, több mint 3000-en megsebesültek, és a Gázai övezetbe hurcolt és elrabolt mintegy 150 ember sorsa még mindig tisztázatlan.

Héber médiajelentések szerint a halálos áldozatok száma már kedden késő este elérte az ezret, miközben a biztonsági erők és a Zaka – a terrortámadások és más katasztrófák után emberi maradványokkal foglalkozó önkéntes csoport – a holttestek eltakarításán és összegyűjtésén dolgozott a dél-izraeli településeken.

A hadsereg szerint ez a szám szerda reggelre 1200-ra emelkedett.

Az egészségügyi minisztérium később azt közölte, hogy 3 007 ember sérült meg, köztük 28 súlyos és 345 súlyos, és csaknem 500-an még mindig kórházban vannak.

Kedden temetésről temetésre haladtak Izrael-szerte a katonák és a civilek, miközben az ország a szombati tömeges behatolás és mészárlás után vergődik.

A biztonsági erők még szerdán a hajnali órákban is harcoltak a terroristák ellen Izrael déli részén.

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője elmondta, hogy a csapatok az éjszaka folyamán kétszer is tűzpárbajt vívtak terroristákkal Zikim közelében; egy harckocsi megölt egy terroristát az Erez átkelő közelében; az ejtőernyősök pedig Mefalsim közelében két terroristával végeztek.

Hagari szerda reggel 8 óra körül tartott tájékoztatóján elmondta, hogy az izraeli erők az előző 24 órában 18 palesztin terroristát öltek meg izraeli területen, miközben folytatódott a Hamász utolsó beszivárgóinak levadászása.

Times of Israel

[popup][/popup]