Halle után két héttel – 70 éves zsidót ütlegeltek a berlini utcán

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Zsidók elleni sorozatos támadásokat követően Michael Müller főpolgármester kijelentette: „az ilyen incidensek sosem lesznek elfogadthatóak”.

A Busonistraße, ahol a támadás történt (Fotó: Foto: Christian Lohse)

A rendőrség szerint az eset a német főváros Karow negyedében történt kedden. A sétáló zsidó férfit támadója sértegetni kezdte, és szóváltásra került sor. Ezt követően a támadó megütötte áldozatát a fején és az állán, aki megbotlott, és a földre zuhant. A verés csak akkor maradt abba, amikor egy járókelő elkergette a támadót. Az esetről a Bild Zeitung tudósított, a rendőrség közleményét idézve.

A támadó kilétéről nincs információ.

Michael Muller berlini főpolgármester a közelmúlt sorozatos incidenseire utalva nyilatkozta: „Az ilyen eseményeknek – történelmünk fényében – nem szabadna megtörténniük, és sohasem lesznek elfogadhatóak.” Hozzátette, hogy a támadást megelőző sértegetések antiszemita jellegűek voltak.

Az incidens két héttel a hallei lövöldözést követően történt. Akkor egy feltehetően neonáci elkövető két embert lőtt le, miután nem sikerült bejutnia egy zsúfolt zsinagógába Jom Kipurkor.

Times of Israel, Bild Zeitung

Címkék:70 éves áldozat, antiszemita támadás, Berlin, tettesek eltűntek

[popup][/popup]