Halle után két héttel – 70 éves zsidót ütlegeltek a berlini utcán

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Zsidók elleni sorozatos támadásokat követően Michael Müller főpolgármester kijelentette: „az ilyen incidensek sosem lesznek elfogadthatóak”.

A Busonistraße, ahol a támadás történt (Fotó: Foto: Christian Lohse)

A rendőrség szerint az eset a német főváros Karow negyedében történt kedden. A sétáló zsidó férfit támadója sértegetni kezdte, és szóváltásra került sor. Ezt követően a támadó megütötte áldozatát a fején és az állán, aki megbotlott, és a földre zuhant. A verés csak akkor maradt abba, amikor egy járókelő elkergette a támadót. Az esetről a Bild Zeitung tudósított, a rendőrség közleményét idézve.

A támadó kilétéről nincs információ.

Michael Muller berlini főpolgármester a közelmúlt sorozatos incidenseire utalva nyilatkozta: „Az ilyen eseményeknek – történelmünk fényében – nem szabadna megtörténniük, és sohasem lesznek elfogadhatóak.” Hozzátette, hogy a támadást megelőző sértegetések antiszemita jellegűek voltak.

Az incidens két héttel a hallei lövöldözést követően történt. Akkor egy feltehetően neonáci elkövető két embert lőtt le, miután nem sikerült bejutnia egy zsúfolt zsinagógába Jom Kipurkor.

Times of Israel, Bild Zeitung

támogatás
Pop up banner1

Címkék:70 éves áldozat, antiszemita támadás, Berlin, tettesek eltűntek

[popup][/popup]