Gantz szerint Izrael tudja, mi történt a Bibas családdal

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Benny Gantz, a Nemzeti Egység párt vezetője jelezte, hogy Izrael tisztában van a Gázában a Hamász vezette október 7-i támadás óta túszként fogva tartott Bibas család sorsával.

Shiri Bibas a Hamasz karmai között két gyermekével, a 10 hónapos Kfirrel és a 4 éves Ariellel 2023. október 7-én.

A Kan 11 tévécsatornának adott interjújában Gantz igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Izrael tud-e Shiri, Yarden, Ariel és Kfir Bibas sorsáról, bár egyelőre tartózkodott attól, hogy konkrét részleteket közöljön: “Azt hiszem, igen” – jelentette ki Gantz, hozzátéve, hogy a nyilvánosságot tájékoztatni fogják sorsukról, “amikor a helyzet arra megérett”.” A Bibas családot –a 9 hónapos Kfirt, a 4 éves Arielt, a 32 éves édesanyát, Shirit és a 34 éves édesapát, Yardent, Nir Oz kibucból rabolták el a Hamász palesztin iszlámista terrorszervezet halálos támadása során.

A legfiatalabb gyermek, Kfir, egyben a legfiatalabb túsz, akit az október 7-i támadások során hurcoltak el. Tragikus módon Shiri szüleit, akik szintén a kibucban laktak, a támadás után holtan találták.

Izraelben összehangolt kampány indult a család szabadon bocsátásáért. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) jelentették, hogy a Hamász a családot egy másik palesztin terrorcsoporthoz helyezte át Gázán belül.

Az Izrael és a Hamász közötti tűzszüneti tárgyalások, amelyek célja a család szabadon bocsátása volt, nem jártak sikerrel, és a Hamász később azt állította, hogy a családot egy izraeli légicsapásban ölték meg Khan Yunisban. Február 19-én az IDF bemutatott a Bibas család rokonainak egy videót, amelyen Shiri és gyermekei néhány nappal az elrablásuk után élve láthatóak, és amelyet nyilvánvalóan Gáza déli részén forgattak.

Vannak olyan feltételezések, hogy a Bibas családot a Hamász vezetője, Yahya Sinwar közelében tartják fogva, és esetleg emberi pajzsként használják őket a Gáza alatti alagutakban az elfogására vagy megölésére irányuló izraeli erőfeszítésekkel szemben.

i24news

[popup][/popup]