Gal Gadot: A világ magára hagyta a megerőszakolt izraeli nőket

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az izraeli színésznő elítélte a nemzetközi közösség hallgatását a Hamász október 7-i támadásai során elkövetett tömeges nemi erőszak kapcsán.

Gal Gadot

Instagram-bejegyzésében Gadot cselekvésre szólította fel “a nőket és a nők szövetségeseit”, mondván, hogy “a világ cserbenhagyta az október 7-i nőket”.

“Azt mondjuk, hogy hiszünk a nőknek, kiállunk a nők mellett, felszólalunk a nőkért” – írta Gadot nyilatkozatában.

“Az október 7-i támadás után néhány órával került elő az első vérfagyasztó videó, amelyen Shani Loukot, egy fiatal lányt meztelenül hurcolják végig az utcán tettükre büszke támadói. És két hónappal később az izraeli nők még mindig ezeknek az erőszaktevőknek a túszai, és a világ nem nevezte ezt a helyzetet annak, ami: sürgős vészhelyzetnek, amely határozott választ követel”.”

A Hamasz pribékjei Shani Louk holttestével

Gal Gadot felszólította a nemzetközi közösséget, hogy cselekedjen: “Arra kérem mindazokat, akik oly sokat tettek a nők jogaiért világszerte – az ENSZ-től kezdve az emberjogi mozgalmakig, hogy csatlakozzanak követelésünkhöz: a Hamász engedjen szabadon minden túszul ejtett nőt azonnal, nem a nemzetközi közvetítés következő fordulója után, nem egy újabb nap múlva.”

“Ezek a nők nem élhetnek túl még egy pillanatot ebből a borzalomból” – zárta sorait Gadot.

A színésznő az első naptól kezdve nyíltan kiállt Izrael Hamász elleni háborúja mellett. Több mint 700 másik hírességgel, köztük Justin Timberlake-kel, Gwyneth Paltrow-val és Bradley Cooperrel együtt aláírta azt a nyílt levelet, amelyben nyilvánosan kiálltak Izrael mellett, és a túszok szabadon bocsátására szólítottak fel.

i24news

[popup][/popup]