Franciaország: Sarah Halimi gyilkosát védelmező Facebook csoport alakult

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A „Kobili Traorét Támogató Bizottságot” a Facebook oldalán fedezte föl egy zsidó közösségi aktivista vasárnap, aki „fölháborítónak, visszataszítónak” és antiszemita lépésnek minősítette a csoport megalakulását – írta a Le Parisien.

Egy kép a “támogató bizottság fb oldaláról

Mint ismeretes, a fellebbviteli bíróság a múlt hónapban mentette föl Traorét, mert a 65 éves zsidó asszony súlyos bántalmazása és meggyilkolása idején az elfogyasztott marihuána miatt, úgymond, nem volt ítélőképessége birtokában.

A BNVCA nevű, antiszemitizmus elleni zsidó védelmi szervezet sürgeti, hogy a párizsi államügyész indítson vizsgálatot az ügyben. Franck Serfati, a szervezet jogásza a legsúlyosabb esetnek nevezte, hogy a gyilkosból áldozatot faragnak.

A francia politikusok is elítélték az incidenst. François Pupponi nemzetgyűlési képviselő írta a Twitteren: „El sem tudom képzelni a zsidó közösség milyen sokkot és undort érezhetett, de főleg értetlenségüket az ügy kapcsán.”

Vasárnap délutánra az Abdelkader Bensaid szerzősége alatt “Balance ton antisemite” címmel megjelent blog lekerült a Facebookról. A fotókkal bőségesen illusztrált cikk iszlamista és dzsihadista üzeneteket közvetített: „Védjétek meg Kobili Traorét, ezt a francia polgárt, akit rosszakarói meg akarnak lincselni.”

A ’támogató bizottság 35 tagja Alain Soral neonáci aktivista köréhez tartozik, aki makacs Holokauszt tagadó, és a hírhedt antiszemita „humorista” és közszereplő Dieudonné M’bala M’bala közeli jóbarátja.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:facebook, Kobili Traoré, Sarah Halimi

[popup][/popup]